用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 KM出左信啦!!!
樓主: AgnesCheung007
go

KM出左信啦!!!   [複製鏈接]

回覆 adalyho 的帖子

同意, 知道位少所以K1都冇報KM, 但呢個世界總有人覺得唔報唔知時運高, 同買六合彩一樣啫。 根據當年IN PN o既經驗記得學校安排得唔錯o既, 面試體驗 + 留個希望40蚊其實算抵

回覆:bvlswsp 的帖子

都係嗰句、選擇得去in既都應該知道位真係唔多、呢d我完全expect, 我估less than 20! 但都想試一試希望會有學生轉龍校!既然都in佐、如果覺得km係一間好學校、就請專重學校。我囡間學校都係收2x外來生,甘學校都有收好多application喎,如果你覺得係大龍鳯、甘間間細校名幼都玩大龍鳯、未必適合你。

回覆:szechu2004 的帖子

agree

其實, $40, 有得玩, 仲有經驗攞, 抵過去上咩面試班啦, 我又覺得值得一去啫

引用:Quote:adalyho+發表於+14-12-9+16:58+總有

原帖由 bvlswsp 於 14-12-09 發表
ek咁公開,間學校有咩優點缺點,喺家長報名前已知,如果你覺得係大龍鳳,可以唔參與。作為家長,如果我交左申請表,學校連in既機會都唔比我,我就覺得好有問題,如果學校只限收頭n份申請表(例如100份,咁老師只需in 100人),搞到家長要排幾日隊為交 form,我亦覺得好有問題,如果學校為 fill 十零個位(我唔知點解你知得十零個位)而要in 2 3千人,我唔覺有咩問題。如果呢個係問題,LH 應該都有相同問題。

回覆:vincentchun 的帖子

Well said

vincentchun 發表於 14-12-9 17:31
ek咁公開,間學校有咩優點缺點,喺家長報名前已知,如果你覺得係大龍鳳,可以唔參與。作為家長,如果我交左 ...
我覺得呢間安排好好, 交表連回郵信封一個, 唔洗$ 唔使排隊. 到收面試信撞時間, 就上網check下邊間位多, 於是放棄 in km, 慳埋 $40

回覆:KM出左信啦!!!

仲未收到信,好緊張

引用:Quote:原帖由+bvlswsp+於+14-12-09+發表本

原帖由 vincentchun 於 14-12-09 發表
ek咁公開,間學校有咩優點缺點,喺家長報名前已知,如果你覺得係大龍鳳,可以唔參與。作為家長,如果我交左 ...
岩聽

引用:其實,+$40,+有得玩,+仲有經驗攞,+抵過去上

原帖由 fifi47 於 14-12-09 發表
其實, $40, 有得玩, 仲有經驗攞, 抵過去上咩面試班啦, 我又覺得值得一去啫 ...
I share with your view and the interview arrangement was great and full of heart. My son loves the toy given by the school much. A nice experience.

We are on the waiting list, too

vincentchun 發表於 14-12-9 17:31
40蚊當上INTERVIEW TRAINING及可以見識名校係超值的, 只是辛苦了加班的老師, 希望佢地做得耐D, 讀緊既小朋友又開心D

布希亞 發表於 14-12-9 17:09
謝謝提醒,已舉報你不對事討論,離題而進行人身攻擊。

我由頭到尾都係針對你既行為而作出回覆, 係對事,

如果我係對人作出人身攻撃, 就唔係講呢d說話啦, 一早就話你怪獸家長啦.

引用:Quote:vincentchun+發表於+14-12-9+17:31+e

原帖由 bvlswsp 於 14-12-09 發表
40蚊當上INTERVIEW TRAINING及可以見識名校係超值的, 只是辛苦了加班的老師, 希望佢地做得耐D, 讀緊既小朋 ...
我從來冇講過"40蚊當上INTERVIEW TRAINING及可以見識名校係超值的",你係唔係回錯左?

引用:Quote:原帖由+bvlswsp+於+14-12-09+發表本

原帖由 vincentchun 於 14-12-09 發表
Agree, 其實報得照計都會做下功課,年年km 收k1都係得好少位,報得都要預左。

又要報又要嘈少位覺得學校安排失當,不如諗番點解唔自己報之前溫下書了解多d

So far 得一個人報喜,我諗連10個位煮無真係少左d , st cat 起碼都2Xx個位的希望。好彩個日撞期無去。

回覆:kimbytong 的帖子

St cat係大校、km係細校、如果甘比較覺得有d不恰當。

請問有冇人仲未收到信?因為今日我冇收到信?

引用:請問有冇人仲未收到信?因為今日我冇收到信

原帖由 Siufunfanny 於 14-12-09 發表
請問有冇人仲未收到信?因為今日我冇收到信?

Pm offer!睇完10幾頁回應都覺得無可能會有offer,收到信都好突然!但會放出黎因已有st cat am offer祝心儀km的家長好運

回覆:AgnesCheung007 的帖子

Waiting!

‹ 上一主題|下一主題