用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 維記 vs 高主教 vs 香港靈糧堂 vs 聖保羅堂 ...
樓主: chenille_c
go

維記 vs 高主教 vs 香港靈糧堂 vs 聖保羅堂

Hailey88899 發表於 14-12-9 13:39
回覆 mimibama 的帖子

what makes you think Vic CWB is the best?

CWB係咪行IB?
"即使你是友善的,人們可能還會說你自私和動機不良,不管怎樣,你還是要友善。即使你是誠實的,人們可能還會欺負你,不管怎樣,你還是要誠實。你今天做的善事,人們明天可能就忘記,不管怎樣,你還是要做善事。” 杜麗莎修女。

回覆:維記 vs 高主教 vs 香港靈糧堂 vs 聖保羅堂

我囡維幼畢業,現讀維小。每間維幼課程統一的,不存在某間特別好,cwb 最好只係大家嘅迷思!

Jupiter 發表於 14-12-9 16:53
我囡維幼畢業,現讀維小。每間維幼課程統一的,不存在某間特別好,cwb 最好只係大家嘅迷思!

...

也唔係有d行IB,有d只係申請緊IB?
"即使你是友善的,人們可能還會說你自私和動機不良,不管怎樣,你還是要友善。即使你是誠實的,人們可能還會欺負你,不管怎樣,你還是要誠實。你今天做的善事,人們明天可能就忘記,不管怎樣,你還是要做善事。” 杜麗莎修女。

引用:Quote:chenille_c+發表於+14-12-9+13:34+Th

原帖由 brrbaby2007 於 14-12-09 發表
救恩like唔like?
救恩是好學校!

chenille_c 發表於 14-12-9 17:37
救恩是好學校!

聽聞救思收好多St Paul Church

引用:Quote:chenille_c+發表於+14-12-9+17:37+救

原帖由 brrbaby2007 於 14-12-09 發表
聽聞救思收好多St Paul Church
Oh really? I haven't heard about this connection !

我会选LLC,排名高是有道理的。happy school 有利于培育学习兴趣

luckygirl2011 發表於 14-12-9 16:00
我target傳統英文小學,vic pm or 高主pm or 玫瑰崗am,可否比意見?
高小便是傳統英文學校

引用:Quote:luckygirl2011+發表於+14-12-9+16:00

原帖由 babycute2009 於 14-12-10 發表
高小便是傳統英文學校
但高幼好似著重中文!

引用:我都系東区男仔媽咪,+如果系+cwb+的Victori

原帖由 mimibama 於 14-12-09 發表
我都系東区男仔媽咪, 如果系 cwb 的Victoria , 我会首選, 如果系其他 victoria, 我会揀靈糧, 我傾向 happy  ...
我想問問聖保羅堂淺定係靈糧淺呀?

luckygirl2011 發表於 14-12-10 01:55
但高幼好似著重中文!
高幼以母語行先,著重中文不代表英文差。
高小及高中都係英文學校

想英小就vic吧,不過貴d