用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有冇細b仲未有offer入黎丫。
樓主: 幸福小C奶
go

有冇細b仲未有offer入黎丫。

引用:Quote:原帖由+melomame10+於+14-12-06+發表

原帖由 Cheesepop 於 14-12-06 發表
點解妳咁有信心只報兩間?又咁叻兩間都收?
因為我報左兩間k, 兩間N.
K 全部有offer:救世軍、啓思
N:有am offer,迦南,已放棄。另一間未知。
就是沒信心,才報N.
現在好後悔,應該全部報k

其實應該比多d信心細b.

引用:我打算11月細B讀一年學券村校K1(當PN讀,明

原帖由 kakakatam 於 14-12-06 發表
我打算11月細B讀一年學券村校K1(當PN讀,明年再考名校K1
Me too

回覆:有冇細b仲未有offer入黎丫。

仔仔九月B,in左四間有學卷嘅,1間am offer,2間waiting,已經好滿意。
一月一定大把人放位,唔好灰心!

回覆:幸福小C奶 的帖子

10月,報左10間,收到的唔係reject就是waiting

12尾B,in左7间,一个Am,一个pm,一个waiting,其余未知。

10月b 1間村校watining 其他未知 驚緊

12月B  IN 4間   1間後備  2間唔收  1間未冑消息   
今年太多人IN    如冇間收點算......

回覆:幸福小C奶 的帖子

9月b,報3間,有2間pm offer,有間未有結果

引用:我打算11月細B讀一年學券村校K1(當PN讀,明

原帖由 kakakatam 於 14-12-06 發表
我打算11月細B讀一年學券村校K1(當PN讀,明年再考名校K1
而家有無讀n?

10月b,面試唔合作,一間reject,三間未知,無offer係手,驚到震

10月尾細女in4間,1am(已放)1reject,1pm,1間未出(最想)

回覆:emiliarabbit 的帖子

龍細B自己區限本無機會插班

12月男B,in 9間,1全日offer,1 半日offer, 4 waiting, 3間等通知。
如果等一年做超大B,壓力可能仲大..
個人意見,如果有offer,證明有能力做到,何必刻意遲一年?

今年競爭大,但制度改左會好D,
可能in 得好既小朋友大部分手上有幾個offer,
希望快D放位等大家一齊可以開心返學

11月尾细B,in 咗6間,1間下午班offer, 1間waiting,其他未知。

引用:12月男B,in+9間,1全日offer,1+半日offer,

原帖由 mphilwan 於 14-12-07 發表
12月男B,in 9間,1全日offer,1 半日offer, 4 waiting, 3間等通知。
如果等一年做超大B,壓力可能仲大..
個 ...
完全同意、我囡12月,已有兩間reject,其他末有消息
Agree with u--------)可能in 得好既小朋友大部分手上有幾個offer,
希望快D放位等大家一齊可以開心返學

10月b,2間waiting 1間reject

我9月b,都in左5間,暫時得一間waiting,其他都未收到通知,我都好膽心啊。

眼見身邊朋友親人都有offer,個心仲緊張啊........呢兩個星期應該都會有result架喇,希望有good news啦。

9月B in 8間,2個全日offer, 3間唔收,2間後備,1間未知
所以有書讀!

引用:9月b報4間太少了吧! +

原帖由 micmic37 於 14-12-06 發表
9月b報4間太少了吧!
我囡有間新英文私校N班直上K1,所以報左4間only