用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 高主教offer已出
樓主: Bbdreaming
go

高主教offer已出 [複製鏈接]

rejected. so disappointed. my gal actually did q well that day.

回覆:gruppy 的帖子

其實有冇reject 信?或是唔收就是出waiting?

回覆:高主教offer已出

July b , rejected

Interview 也是緣份+眼緣遊戲嘅一種!

引用:Rejected!+October+small+boy,+live+on+kow

原帖由 pppwong 於 14-12-05 發表
Rejected! October small boy, live on kowloon side. Strange, this was the best interview he had!

...
We actually plan to move to HK side anyway...

引用:坦白講,龍b競爭咁大,我會take+高主教,話

原帖由 rebeccaloky 於 14-12-05 發表
坦白講,龍b競爭咁大,我會take 高主教,話晒都係半龍學校,K3時幾百個kv 幾百個st cat 幾百個LH 幾百個Vic ...
但如果上唔返高小,Vic 嘅扣門能力應該高過高幼,而且高幼生去in 其他小學,會比人覺得1. 你都只係揾backup,  高小收你你就唔會走 or 2, 你係比較差被人reject 嘅一半, 唔方叻得去邊。所以都唔係咁著數。

回覆:sakbbjaijai 的帖子

外面d小學一本最少競爭%係20揀1。。所以有50 to 60% 上小,已经十分Jetso..仲有knock門都so d...

其實維記大家都只是留意頭個50,60% 考到D乜小學,其實佢哋都有好多考私小衰晒等大抽獎嘅學生,你唔可以排除你可能係其中一個。

今年高小有200人因為5班, 高幼生有15x人, 但收得高幼生6x人左右, 高幼未正式出通告統計時, 老師up話應該大約70人, 計來計去, 何來有一半50%學生呢?  加埋2015年後, 收得4班, 人數都係140-160人左右, 我段估都唔相信收到高幼生90人 (當收生人數還少左的時候)

doubleama 發表於 14-12-6 18:42
今年高小有200人因為5班, 高幼生有15x人, 但收得高幼生6x人左右, 高幼未正式出通告統計時, 老師up話應該大 ...
50%以上係指2015-2016年度高幼入高小既學生今年高幼K3確實有好多人有高小offer,結果令大部份學生滿意
2014-2015年度,高幼升高小既學生係前校聖猶x既學生

引用:今年高小有200人因為5班,+高幼生有15x人,+

原帖由 doubleama 於 14-12-06 發表
今年高小有200人因為5班, 高幼生有15x人, 但收得高幼生6x人左右, 高幼未正式出通告統計時, 老師up話應該大 ...
復辦的高幼2013 第一屆K3畢業生,最初高小收了約50%,但最終讀高小的是少於50%,因為有些同學考到更合心意的學校。
2014 高幼K3畢業生,高小也收了有報考的學生50%(約1x%高幼生冇報考高小),最終入讀的是報考的約38%,也是因為有些同學叩門入了更合意的,例如華仁。
今年現屆 高幼K3生,報考高小應該約15x人,高小收了8x人,最終入讀的要下年9月先知咯。
以每年高小收高幼生的數字,都維持在50%或以上,都可以稱為半龍校。

引用:Quote:原帖由+doubleama+於+14-12-06+發表

原帖由 Sheungki0101 於 14-12-06 發表
復辦的高幼2013 第一屆K3畢業生,最初高小收了約50%,但最終讀高小的是少於50%,因為有些同學考到更合心意 ...
Wa! 好準確的數字!勁!你小朋友也是讀高幼?

引用:Pm+offer,+Oct+boy.+當天表現...+現在諗緊

原帖由 chenille_c 於 14-12-05 發表
Pm offer, Oct boy. 當天表現... 現在諗緊揀佢定維記。苦惱中!
我女有am offer...我都苦惱緊揀佢定St Cat

回覆 vjcarcar 的帖子

Same here .. I tend to choose Victoria cos the language environment really attracts me in Vic...

Me too, LH 定高幼 考慮中

引用:Me+too,+LH+定高幼+考慮中 +

原帖由 lauccc 於 14-12-07 發表
諗到未?

引用:Quote:原帖由+doubleama+於+14-12-06+發表

原帖由 Sheungki0101 於 14-12-06 發表
復辦的高幼2013 第一屆K3畢業生,最初高小收了約50%,但最終讀高小的是少於50%,因為有些同學考到更合心意 ...
想請問呢d參考數字可係邊度搵到?我搵左好耐,同埋高幼website冇資料。多多指教!!

回覆:melodybooboo 的帖子

想問做大B 的會否因為高幼收咗而重讀呀?但我得下午班,唔知關唔關第二日interview 事 所以排得後呢

LH不是15號才有信嗎?

請問知唔知上午班係幾點至幾點? thanks

Lh already released offer???

‹ 上一主題|下一主題