用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 藍田啟思課程淺?
go

藍田啟思課程淺? [複製鏈接]

網上好多人都說課程淺,真的嗎?有媽媽可分享下嗎?

0    0    0    0

回覆:babybaby23 的帖子

回覆:藍田啟思課程淺?

係淺,但其實係用好多時間先打好小朋友個底,如岩岩教寫字,佢會連續三日都寫同一個字,學滿左三個中文字後再來從覆寫多次,所以程序有點慢,但小朋友做功課會易上手D

引用:係淺,但其實係用好多時間先打好小朋友個底

原帖由 Sachr.baby 於 14-12-06 發表
係淺,但其實係用好多時間先打好小朋友個底,如岩岩教寫字,佢會連續三日都寫同一個字,學滿左三個中文字後 ...
其實PN冇乜所謂啦……比D小朋友玩下之嘛

引用:Quote:原帖由+Sachr.baby+於+14-12-06+發表

原帖由 olaucc 於 14-12-09 發表
其實PN冇乜所謂啦……比D小朋友玩下之嘛
係呀,佢地n班真係好多活動好開心架,之前扮行山,呢排應該扮去超市買野

引用:Quote:原帖由+olaucc+於+14-12-09+發表其實

原帖由 apple_love 於 14-12-09 發表
係呀,佢地n班真係好多活動好開心架,之前扮行山,呢排應該扮去超市買野

...
雖然好多媽媽都話淺,擔心吾夠“競爭力"上小學……

但聽你咁講,好似好玩咁……積極考慮中

回覆:apple_love 的帖子

請問你的小朋友在讀N嗎? 如果係會唔會繼續讀K? :)

引用:請問你的小朋友在讀N嗎?+如果係會唔會繼續

原帖由 babybaby23 於 14-12-09 發表
請問你的小朋友在讀N嗎? 如果係會唔會繼續讀K? :)
Hmm? 你問緊apple love?.....

Hehe, 如果我讀啟思N……會一直讀完個K (吾想轉黎轉去)……

回覆:藍田啟思課程淺?

扮行山?扮超市買野?好似外國d幼稚園都係咁(之前看過有關德國幼稚園的報導)

請問大家知吾知藍田啟思N班一班幾多小朋友同老師比例如何?有英普翠茵同藍田啟思吾知點揀?

我個女成功由 N班PM 轉去 K1 AM,女兒讀得好開心,學校注重音樂活動及使用場景教學讓學生角色扮演。 啟思根據創辦人即現任校監陸趙均鴻的教學方針,支持先讓幼兒成功運用母語表達己意,再學習其他語言。
N班課程教自理規律,女兒會主動及自行刷牙洗面,飯後收拾食具,玩具自己放好,穿衣穿鞋,都是在這3個月內學會。

引用:請問大家知吾知藍田啟思N班一班幾多小朋友

原帖由 lubyfung 於 14-12-10 發表
請問大家知吾知藍田啟思N班一班幾多小朋友同老師比例如何?有英普翠茵同藍田啟思吾知點揀? ...
N班好多人一班,成4x幾人一班,雖然有4個老師,師生比例ok,分組形式上堂,但我始終感覺好迫,呢個係我覺得最大的缺點

引用:扮行山?扮超市買野?好似外國d幼稚園都係

原帖由 eva_ma_918 於 14-12-09 發表
扮行山?扮超市買野?好似外國d幼稚園都係咁(之前看過有關德國幼稚園的報導)

...
係啊,佢地仲撘曬場景,我睇相都忍唔住笑

引用:Quote:原帖由+babybaby23+於+14-12-09+發表

原帖由 olaucc 於 14-12-09 發表
Hmm? 你問緊apple love?.....

Hehe, 如果我讀啟思N……會一直讀完個K (吾想轉黎轉去)……
我k1會轉啦,因為佢地突然取消學卷又唔保証直升k1,我10月收到通告要收$40作面試費,我梗報下其他,如果佢地唔收番我味大鑊。之後有其他offer,我決定轉啦。老實如果你問我,n班讀啟思係一個幾好的選擇

引用:Quote:原帖由+olaucc+於+14-12-09+發表Hmm?

原帖由 apple_love 於 14-12-10 發表
我k1會轉啦,因為佢地突然取消學卷又唔保証直升k1,我10月收到通告要收$40作面試費,我梗報下其他,如果佢地 ...
oh? 咁轉去邊呀?

回覆:callyso 的帖子

Thx for sharing !!!

‹ 上一主題|下一主題