用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 St. cat 學費
樓主: nataliipapa
go

St. cat 學費

引用:Quote:kkqueendom+發表於+14-12-5+09:31+回

原帖由 Ryan_baba 於 14-12-05 發表
亦有drama class
請問drama class跟trinity guildhall drama and speech有關嗎?

請問sc讀到去k3,學術上能否跟得上小學呢?聽聞sc近兩年課程加深了對嗎?

引用:請問sc讀到去k3,學術上能否跟得上小學呢?

原帖由 kowloonfish 於 14-12-05 發表
請問sc讀到去k3,學術上能否跟得上小學呢?聽聞sc近兩年課程加深了對嗎?
一直聽返師兄姊講都跟得上,無問題。

引用:Quote:原帖由+sweethearts+於+14-12-05+發

原帖由 Moonlight819 於 14-12-05 發表
其實想慳些就不應選St Catherine,入了也會不開心!
同意,如果係猛猛緊,我寧願讀學劵,有錢剩就俾課外活動小朋友。

回覆 sweethearts 的帖子

沒有關係

kowloonfish 發表於 14-12-5 19:37
我囝囝今年SC畢業,讀緊小一。過了3個月嘅小一生活,學術方面大致上冇乜問題,唯獨中文科需要放多啲時間,唔係話SC程度唔夠,而係學校嘅課程比較深,但又不至於嗌晒救命果種。只要花啲時間同心機,好快catch up得到。

回覆 Ryan_baba 的帖子

想請教小女依家間幼稚園(K1)每日得30 MINS NET時間, 故外補BRITISH COUNCIL 英語 PLAYGROUP(ONCE EVERY WEEK).
日後上到SC K1 (COS REPEAT K1), 須否再外補ENG?

回覆 Noelpychiu 的帖子

我仔仔一直都冇上任何校外嘅英文班,即使升左上小一,我都唔覺得佢英文追唔到。

回覆 Ryan_baba 的帖子

Thanks

回覆:ozoz 的帖子

請問K1英粵一星期有多少天普通話?每日多少分鐘?謝謝!