用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 KV 報喜區 (共渡一個星期, 終於有結果....) ...
樓主: gamui
go

KV 報喜區 (共渡一個星期, 終於有結果....)   [複製鏈接]

差不多中午都冇人報喜, 睇黎又要再等多日

引用:大家有冇信心?阿囝病緊去in,呆呆地,有唱

原帖由 sunnymama2 於 14-12-03 發表
大家有冇信心?阿囝病緊去in,呆呆地,有唱歌,唔樂觀。只求快d有結果,唔駛心掛掛 ...
Yes... 想快d有個解脱...
我過埋今個星期基本上塵埃落定.. 餘下未放榜個d都只係陪跑...

回覆:KV 報喜區 (等待中……)

huh!!!! still not send out letter ar...the feeling is very bad for waiting ar

No letter today

anbaby 發表於 14-12-3 11:48
佢無叫我仔唱歌,係唔係一定無機會?
係唔係大仔,講野好叻?身邊都有兩個媽媽的小朋友都冇叫唱歌,算係大B。可能老師覺得好叻,唔駛唱。

My boy is Jan bb, still asked him to sing ar..my boy sang abc song..

gamui 發表於 14-12-3 12:10
huh!!!! still not send out letter ar...the feeling is very bad for waiting ar
打了電話問仍未寄出? 謝謝你呢~沒有提及何時寄出嗎?

回覆 Popobobo 的帖子

Many Thanks for the info.

引用:Quote:anbaby+發表於+14-12-3+11:48+佢無叫

bubibbu 發表於 14-12-3 11:33
me2...   唔敢面對了..
雖然已有心理準備, 但係收到SC waiting 時真係好失落.. 亞囡仲係大B tim. ...
我都衰左st cat, 你都好丫阿囡大b, 我仔細b, kv 好似專收大b...我都吾敢睇呀..

回覆 h2dog1 的帖子

Yes they like big BB....but still have hope lor! Let's finger cross!

KV唔係只收大B, 我囝七月和朋友女八月都收左,今年讀緊k1,老師和學校好是真的。祝大家好運。(囝上年考時無要求唱歌,所以不一定唱歌先修)

引用:KV唔係只收大B,+我囝七月和朋友女八月都收

引用:KV唔係只收大B,+我囝七月和朋友女八月都收

原帖由 eltonmi 於 14-12-03 發表
KV唔係只收大B, 我囝七月和朋友女八月都收左,今年讀緊k1,老師和學校好是真的。祝大家好運。(囝上年考時無 ...
小朋友讀得開心呀,係咪真係好谷?

暫時讀得開心,九月開學到上星期五先做一份Friday homework, 唔覚得谷,老師有方法教小朋友,我囝坐唔定,個咀合唔埋那種,老師三星期就撹掂!
我比較kv和其他名幼的k1中文字,唔覚得谷。
最奇怪的是囝成日講英文句子,係學校學的因我在家沒教他英文(我認為要先打好母語基礎),間學校好似教英文不錯(和我之前在ek睇的不同),可能我要求低?

回覆:eltonmi 的帖子

老師好有辦法教規矩,但老師會唔會好惡?小朋友驚左返學㗎?

我比較貪心,想阿仔識規矩,但又鐘意返學,唔知得唔得呢?

以為有信了
"即使你是友善的,人們可能還會說你自私和動機不良,不管怎樣,你還是要友善。即使你是誠實的,人們可能還會欺負你,不管怎樣,你還是要誠實。你今天做的善事,人們明天可能就忘記,不管怎樣,你還是要做善事。” 杜麗莎修女。

Let's finger cross for tomorrow
‹ 上一主題|下一主題