用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 唉~對學校超失望
樓主: 燁燁媽
go

唉~對學校超失望 [複製鏈接]

ngkwaiyee 發表於 14-12-4 19:40
**** 該帖被屏蔽 ****
點解 依家 EK 成日 將 post 內容 屏蔽?

回覆:燁燁媽 的帖子

是否胡兆X中學?
可不轉回聖道迦南,d老師真係好好

燁燁媽 發表於 14-12-3 13:28
3點35分放學, 企係學校門口, 就會見到大部份老師4點前走很多人
我唔覺老師有拿功課回家改囉~個個老師都係 ...

咦...我覺得學校唔駛老師OT幾好喎~
老師d心理健康, 學生都會受惠喎~

moniquechoy 發表於 14-12-14 00:21
其實你們期望中學老師係點樣架呢?問同學小息玩左咩?有無去洗手間?你們回想自己讀中學時既老師係點?係自 ...
......我以前中學老師會主動, 例如見對中文有興趣同學, 會主動加D詩詞俾同學睇, 不過, 只係俾, 無話要考要問。同學國畫有興趣, 課堂無教, 就會額外教佢, 同學返屋企畫完再將作品俾老師睇。有一次我有嘢做得唔好, 分別俾5個老師捉咗去私下訓話。.......同埋, 老師真係有問我哋午飯有無食飽.........不過, 我無試過唔明功課問老師, 一般都係自己諗明佢, 我只在學校遇到一個hea教老師而已, 不過, 聽講隔離班都有一個阿sir好hea。BTW, 雖然我當年老師都係快閃黨。

何X ?

yamyau 發表於 15-3-19 09:54
何X ?

是 胡X
‹ 上一主題|下一主題