用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 有冇同路人?大B考小一,细B考K1,好辛苦! ...
go

有冇同路人?大B考小一,细B考K1,好辛苦!

大仔考小一,細女考K1,好辛苦……大仔自行20分衰左堅想喊!!!

vr2ng  祝你大抽獎入頂級學校, 帶埋細女   發表於 14-12-4 11:59

只可講句, 加油 !

回覆:有冇同路人?大B考小一,细B考K1,好辛苦!

Same case with u ....加油

我上年都係咁~~

等大抽獎, 排好位, 祝成功!!  

攪惦大B入津校,细B條路就順好多。集中火力係大B身上先

我果时大女升中細女升小—,好玩十倍。

出年我都好慘,大女DSE,二女考中一,細仔考小一(家姐是女校,細仔無得跟)

醒目開學勳章

snow228 發表於 14-12-2 12:54
yes!我都係咁,真係無乜點理得細嘅,搞掂個大嘅至係最緊要!

我係,超辛苦,仲miss左幾間學校報名,搞到好自責

Same here, 大仔自行衰了,寄望細女抽番我母校

Same here... 搞完呢個搞嗰個... 等完呢個等嗰個... 好折磨...

引用:我果时大女升中細女升小—,好玩十倍。

原帖由 Yanamami 於 14-12-02 發表
我果时大女升中細女升小—,好玩十倍。
一定很難忘

snow228 發表於 14-12-2 12:54
我明白,但唔想保一個放棄另一個。。。因為我想為校網搬,但細女在新區未有的k offer,好掙扎!

回覆:eesmile 的帖子

Same here, 超辛苦,好彩細老剛剛收到心儀offer, 依家先可以專心幫家姐!我自行又衰左,唉…

eesmile 發表於 14-12-3 10:07
我明白,但唔想保一個放棄另一個。。。因為我想為校網搬,但細女在新區未有的k offer,好掙扎!
...
唔係放棄另一個, 呢招叫做「棄車保帥」, 搞掂咗個大既入官津, 得益既咪又係細女, 你話小學大件事啲定幼稚園大件事啲。如果我係FTM, 基本上我覺得讀幼稚園唔係必需品。(但一定要有工人)

eesmile 發表於 14-12-2 11:08
大仔考小一,細女考K1,好辛苦……大仔自行20分衰左堅想喊!!!

...
當你覺得自己好辛苦時, 時時刻刻想起Yanamami, 你就會覺得現在 no big deal, 仲唔得? 再想一想 echaichai, 就會覺得自己原來都好幸運。

BTW, 其實想訪問下大家, 做乜要响龍年生小朋友? 要每隔6年生一次小朋友? 5年或4年甚至7年唔得嗎? 好奇一問

利申:我兩隻哇鬼只隔15個月, 湊到老咗10年。

引用:Quote:eesmile+發表於+14-12-2+11:08+大仔

原帖由 little_yolky 於 14-12-03 發表
當你覺得自己好辛苦時, 時時刻刻想起Yanamami, 你就會覺得現在 no big deal, 仲唔得? 再想一想 echaichai,  ...
我冇特別因為龍年,只係製造過程需時,粒精子又唔早d爬上去,搞到妹妹做龍尾B,更糟糕!

引用:生小朋友唔係應該有哂計劃咩???努力+!

原帖由 mimics218 於 14-12-03 發表
生小朋友唔係應該有哂計劃咩???
努力 !
唔係你話有就有架

回覆 little_yolky 的帖子

plan龍年?如果連生仔話生就有,咁考學校就真係碎料