用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 York k1 offer
樓主: meluvmeme
go

York k1 offer

宏心 發表於 14-12-3 19:31
我剛有 SC offer,所以即使交左 $970 俾 York 留位,都唔會去讀。

我唔會信用家意見,因為賣花讚花香,邊 ...

我小朋友讀緊York, 剛有SC offer! 但我仍諗緊放吾放棄York, 因為佢真係一間好用心既學校, 小朋友又讀得開心! 另亦請看下2015-16 小學group, 今年York 派位好好! 不過我亦會盡快決定盡早放位!

吾明你點解要咁講野, 反而我覺得你真係配吾起讀呢d 學校, 你咁清高不如吾好番學, 自己在家教啦~

果位家長踩York已經踩左唔止一年啦, 差唔多每個York post都要入黎踩一踩, 我諗佢同York校長好大仇口....

taxibird 發表於 14-12-4 14:10
果位家長踩York已經踩左唔止一年啦, 差唔多每個York post都要入黎踩一踩, 我諗佢同York校長好大仇口....:qu ...
踩唔出期, 每人都有自己o既感受, 但又要踩又要交留位費先好笑.

引用:Quote:宏心+發表於+14-12-3+19:31+我剛有+S

原帖由 kimber_peony 於 14-12-04 發表
我小朋友讀緊York, 剛有SC offer! 但我仍諗緊放吾放棄York, 因為佢真係一間好用心既學校, 小朋友又讀得開 ...
我同你一樣,覺得st.cat好好,但都好唔捨得york,其實係york教到我個b甘叻,感激佢地,但都會盡快決定,放返d offer出來

果位家長踩York已經踩左唔止一年啦, 差唔多每個York post都要入黎踩一踩, 我諗佢同York校長好大仇口....:qu ...
哦, 原來係咁~ 其實呢個人有無OFFER 都成問題, 可能只係係度搞事~

twk005 發表於 14-12-4 14:20
我同你一樣,覺得st.cat好好,但都好唔捨得york,其實係york教到我個b甘叻,感激佢地,但都會盡快決定,放 ...

係呀~ YORK 所辦既活動好用心, 不是用來應酬家長~ 而我小朋友每日番黎都扮老師, 又成日主動自己溫書, 如果學校吾開心, 我諗佢吾會做呢d 野~

冇啦啦咁大仇口, 唔通 york 其實冇收佢個囝/囡?

引用:Quote:twk005+發表於+14-12-4+14:20+我同你

原帖由 kimber_peony 於 14-12-04 發表
係呀~ YORK 所辦既活動好用心, 不是用來應酬家長~ 而我小朋友每日番黎都扮老師, 又成日主動自己溫書, 如果 ...
嗰首how are you today? Are you sleepy, are you angry, are you happy today? Happy face. 佢好好好鍾意,返到黎唱完正常版本,反轉,再自己加插唔同歌詞,可變好多首歌出來。佢係好開心

回覆:York k1 offer

其實有無人話到比我聽st cat有咩好?因為我問親都講唔到好concrete既例子!我無報sc,所以想知!好似陳慧琳個仔入咗後,就勁多人入!

引用:其實有無人話到比我聽st+cat有咩好?因為我

原帖由 cindy124 於 14-12-04 發表
其實有無人話到比我聽st cat有咩好?因為我問親都講唔到好concrete既例子!我無報sc,所以想知!好似陳慧琳 ...
無可否認,佢係一所提供優質教育的學校,相信無人會有異議,佢地以啓發小孩思維聞名,培養小孩閱讀見稱,考小學雖未必有保証,但見你係st.cat出品,有幾間好的小學都會對呢d學生有好感d,另外,一般學生都係自信,活潑,presentable但有禮。如果喜歡谷,想考乜cert物cert便非你杯茶。

引用:Quote:twk005+發表於+14-12-4+14:20+我同你

係呀~ YORK 所辦既活動好用心, 不是用來應酬家長~ 而我小朋友每日番黎都扮老師, 又成日主動自己溫書, 如果 ...
我仔自從返左york,返屋企成日叫我陪佢睇書,我好欣賞學校可以培養到小朋友閱讀習慣

引用:我剛有+SC+offer,所以即使交左+$970+俾+Yo

原帖由 宏心 於 14-12-03 發表
我剛有 SC offer,所以即使交左 $970 俾 York 留位,都唔會去讀。

我唔會信用家意見,因為賣花讚花香,邊 ...
其實唔surprise 呢位家長咁踩到人,因為我身邊幾位讀sc嘅家長都係咁。觀乎呢位家長嘅言談,希望呢位家長嘅小朋友入左sc會得到正面嘅品德教育,因為父母嘅身教好緊要的

引用:其實有無人話到比我聽st+cat有咩好?因為我

其實有無人話到比我聽st cat有咩好?因為我問親都講唔到好concrete既例子!我無報sc,所以想知!好似陳慧琳 ...
Agree with 呢位家長,so far D人不斷話好,但又冇實則例子,例如kv著重中文,啟思係開心學校等,so far st cat 就得「陳慧琳」個仔個間

引用:Quote:原帖由+cindy124+於+14-12-04+發表其

原帖由 twk005 於 14-12-04 發表
無可否認,佢係一所提供優質教育的學校,相信無人會有異議,佢地以啓發小孩思維聞名,培養小孩閱讀見稱,考 ...
其實york都做到所講既幾樣野,只不過係貴啲!sc都唔平!

引用:Quote:原帖由+cindy124+於+14-12-04+發表其

無可否認,佢係一所提供優質教育的學校,相信無人會有異議,佢地以啓發小孩思維聞名,培養小孩閱讀見稱,考 ...
同埋我也有讀sc的朋友既子女,出面也要谷,因為學校唔係好谷!但我都相信sc係一所好學校,只不過不喜歡一些人因為入到sc,就覺得york不好!其實每間學校都有佢既好同唔好!家庭教育比學校教育更為重要!

引用:Quote:原帖由+twk005+於+14-12-04+發表無可

同埋我也有讀sc的朋友既子女,出面也要谷,因為學校唔係好谷!但我都相信sc係一所好學校,只不過不喜歡一些 ...
冇錯,做咩要踩人,坦白講兩間都係有名氣嘅學校,都各自有優點。有時唔可以rely on school only...家長本身教育好緊要

醒目開學勳章

引用:Quote:原帖由+kimber_peony+於+14-12-04+發

嗰首how are you today? Are you sleepy, are you angry, are you happy today? Happy face. 佢好好好鍾意 ...
我囡一唱歌就唱晒架啦。

Sun sun sunny day, it's a sunny day. Sunny sunny sunny sunny, its a sunny day.

仲有cloudy day, rainy day.

Go home song ...

How are u today ?

Whats your name?

Hello song

我囡2歲已經唱熟晒

日日要我抱晒佢d公仔,佢企上窗台唱比我地聽。

York 真係有一手。

yostarz  我個仔都係,上曬腦  發表於 14-12-5 09:04

引用:+本帖最後由+宏心+於+14-12-4+23:41+編輯+\

原帖由 宏心 於 14-12-04 發表

看來各位忠心死士誤解了我。由始至終,我只是批評某校長,為了 ...
你仲未明白點解你上一個回覆後有咁多評擊?一,你唔讀york唔鐘意york係一件事,你喺個thread話自己有SC offer俾人咩感覺?有咩用意大家都feel到。你簡單話有其他offer可能無人話你。第二,你踩York 就得,人地讚York 就話人係die hard fans,公平嗎?