用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 公開考試 請問朗誦一場太約要幾耐時間?
go

請問朗誦一場太約要幾耐時間?

我想小朋友比賽完返學校,但想知道一般太約幾耐完結!有無人可以答到呢?

回覆 Bstar 的帖子

好難一概而論,要睇人數多少,若果只得3x人,一般1.5 hrs, 60人就要分上下場,起碼3 hrs左右!
禁止在戶名,頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業/個人/團體 廣告或宣傳推介成份之字句/圖片/超連結

Bstar 發表於 14-12-1 18:29
我想小朋友比賽完返學校,但想知道一般太約幾耐完結!有無人可以答到呢?

...
初小大約二分鐘一個人,高小大約二分半鐘一個人,初中大約三分鐘一個人,再加上大約30分鐘行政工作(開始前宣布規定,結束前宣布成績,等...)

回覆:請問朗誦一場太約要幾耐時間?

唔該晒各位!我仔應該第一塲九點三,希望早點完成,因為要趕返屋企湊細囡十二點半放學!
希望趕到!

Bstar 發表於 14-12-2 12:22
唔該晒各位!我仔應該第一塲九點三,希望早點完成,因為要趕返屋企湊細囡十二點半放學!
希望趕到!

...
第一塲要等第二塲完成,才能公佈成績和派分數紙,所以應該要十二點後先走得。

回覆:王家爸爸 的帖子

真係要咁耐架!咁我真係要諗下揾人接細囡

Bstar 發表於 14-12-2 15:55
真係要咁耐架!咁我真係要諗下揾人接細囡
你要睇下你果組有冇分上下兩場,
有的話, 你要預多少少時間.

只有一場的話, 就會好快走得.

王家爸爸  公開組有時只有一場。  發表於 14-12-3 11:43
王家爸爸  非公開組很少只有一場。   發表於 14-12-3 11:42