用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 在香港那裡有西班牙文班教中學生
go

在香港那裡有西班牙文班教中學生 [複製鏈接]

因明年到UK讀書, 要修西班牙文, 在香港學校又從來無學過, 所以要先在香港學咗foundation先.
唔知有無家長可以介紹.

6    0    0    0

回覆:在香港那裡有西班牙文班教中學生

hku space, cccu, cuhkscs 不過全部都係夜間修讀 英皇補習好似都有開Danny n jordi 前者好似係古巴 不過佢係白人 靚靚仔仔。後者係西班牙人 識中文 脷伸 : 我以前係佢地嘅學生

回覆 mahmah 的帖子

我女學校F.1-3有西班牙文學.

圣瑪加利男女英文中小學、聖保羅書院都有西班牙語。

回覆 mahmah 的帖子

因阿仔間中學硬性規定要專修西班牙語
係暑假期間就專登花左時間Serched
同間間都去*踩過下場*
所以個d for interest既興趣班
都俾我全部篩走了

唔知妳既孩子
係想上類似興趣班既
抑或想將來可以報公開試既

提供呢兩間供妳參考

一係港島一係旺角
都係旺區交通極方便
同埋d老師全部係native Spanish-speaking
佢地同時有提供比較輕鬆既興趣班
同埋係上堂來應付學校考試
或針對將來應考唔同既
西班牙語公開試既"嚴謹班"

1. SPANISH WORLD http://www.spanishworldhk.com/ch/?route=hkcourse/teens
2. VIVA SPANISH http://www.vivaspanish.com.hk/index.php#!teens/c1xlk

回覆 bogie888 的帖子

Thank you for your advice.
My son needs to catch GCSE in UK , that's why I want him to catch foundation course at HK first. He is likely to study during weekends and holidays intensively before he leaves to UK next year.

mahmah 發表於 14-12-1 13:43
因明年到UK讀書, 要修西班牙文, 在香港學校又從來無學過, 所以要先在香港學咗foundation先.
唔知有無家長 ...
My son previously studied IGCSE Spanish in this tutorial centre and the centre also offers private home tutition:

http://sttchk.com/

回覆 wocheng 的帖子

我宜家係油麻地Columbus學緊 跟Jordi老師!! 原來佢有係英皇教過架haha 佢真係好正架 小班上堂都跟得D學生進度好貼 我成日同講佢廣東話哈哈
回樓主Columbus有teens group可以search下 個人覺得呢間學校唔錯 細細地 但D老師好NICE

回覆:在香港那裡有西班牙文班教中學生

千其唔好去傳藝,除非for fun!
Spanish world比較大型同信得過,不過學費比其他都貴

回覆 CPU1995 的帖子

Thanks for your sharing, may I know how much per hour if home tution?

香港本地學生學得del.
‹ 上一主題|下一主題