用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 今年41網大抽獎有人中了第二志願嗎?
go

今年41網大抽獎有人中了第二志願嗎?

如題

大抽獎要下年先有結果, 邊有咁快知?
上個月既係自行祇可以選一間, 冇第二志願這個選項,
你不如再去了解派位方法先啦

kerkermui  樓主應該係指2014年6月嘅抽獎   發表於 14-12-1 09:18

kerkermui你好, 你唔係樓主肚裡面條蟲, 唔駛幫佢解析喎!

而且樓主本身個問題就已經有問題, 第二志願一定有人中, 問題係咩學校啫!
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

回覆:今年41網大抽獎有人中了第二志願嗎?

sorry可能我寫得唔清楚,我想知今年6月統一派位(即大抽獎),41網有冇人中第二志願啫,我當然知道自行已完結,只想問定派位情况,來年有預算

sorry可能我寫得唔清楚,我想知今年6月統一派位(即大抽獎),41網有冇人中第二志願啫,我當然知道自行已完結,只想問定派位情况,來年有預算

因為41的學校隨了孖寶,其他都係熱門,所以好奇一問,有冇人會中第二,中邊間

醒目開學勳章

hkpapa852 發表於 14-12-1 09:35
kerkermui你好, 你唔係樓主肚裡面條蟲, 唔駛幫佢解析喎!

而且樓主本身個問題就已經有問題, 第二志願一定有 ...

唔好意思,我唔覺得佢問呢個問題有無唔妥,我自己嗰區,我可以講到邊間可以第二、第三志願入我幫手解話,只係出於一份同理心

kerkermui 發表於 14-12-1 10:46
唔好意思,我唔覺得佢問呢個問題有無唔妥,我自己嗰區,我可以講到邊間可以第二、第三志願入我幫手解話, ...
呢個問題, 係6,7月問大家會覺得合理D..... 係半年後問, 仲要係自行結果公佈之後, 加上問題"唔夠清晰", 大家自然覺得佢係"連發生咩事都未知就亂問問題"
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

引用:Quote:kerkermui+發表於+14-12-1+10:46+唔

原帖由 hkpapa852 於 14-12-01 發表
呢個問題, 係6,7月問大家會覺得合理D..... 係半年後問, 仲要係自行結果公佈之後, 加上問題"唔夠清晰", 大家 ...
我諗我已經好清晰寫了問題,我唔知道這個平台原來係唔可以隨便問問題,算我無知!

so far I know merely one case in net 41 which could get 2nd choice, Holy Family Kln City.  Hope it helps.

回覆:alongcamefanny 的帖子

多謝你的回覆

引用:多謝你的回覆 +

原帖由 joe12211981 於 14-12-01 發表
多謝你的回覆
基華都仲有。

引用:Quote:原帖由+joe12211981+於+14-12-01+發

原帖由 simonkawah 於 14-12-01 發表
基華都仲有。
不過好似得兩三個。

基華都有!我以為放第二位實c硬添

引用:基華都有!我以為放第二位實c硬添 +

原帖由 joe12211981 於 14-12-01 發表
基華都有!我以為放第二位實c硬添
都c硬九成。