用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 PN冇offer, 俾c6怪我唔識教仔
樓主: Taka12
go

PN冇offer, 俾c6怪我唔識教仔 [複製鏈接]

引用:是不是杏花邨那間,我冇報呀,因為太遠。唔

原帖由 Taka12 於 14-11-30 發表
是不是杏花邨那間,我冇報呀,因為太遠。唔知有冇校車。
你地有冇返Pg?個人覺得最好返,起碼學到基本discipline ,坐定小小。有D學校in時也有問我們返邊間Pg,幾時開始,讀左幾耐等。你試把握呢兩個月,做得幾多得幾多,康怡上面有好多學店。如果你好想B讀Pn,一日未有offer 都好唔安樂。你仲有邊間未見?快爬下文,睇下佢地咩形式,最後一擊

引用:報咗10間,interview+咗4間,一間rejected,

報咗10間,interview 咗4間,一間rejected,一間waiting list,另外2間未有消息,但阿仔表現唔理想。
其他fri ...
In得4間,會唔會全部高難度?

回覆:PN冇offer, 俾c6怪我唔識教仔

其實interview,我覺得係眼緣同好彩,我個仔in得好好好好差,除左喊之類,乜野應該做都做哂,「娟」枱底,撞到頭,但都收佢,我真係感到意外。

仲有5間幾時?
出年年頭又會進步啲呢!
我仔17 個月才識行
Interview 唔識多講都有間offer. 一間waiting 有得call waiting
天會安排啦!
Waiting 其實都好嫁(起碼不用著間間交留位費,又可以繼續interview 埋其他)
努力!

回覆:Cordelia78 的帖子

有啲12月in,有啲下年先in.

回覆:ozoz 的帖子

其實唔算高難度,砌積木,指眼耳口鼻,認生果,etc.
但我仔唔識砌積木,佢只會推跌佢。指眼耳口鼻同認生果甚至認color 佢喺屋企全部做到,但出到去就掛住玩枱面其他嘢唔肯指俾人睇

qqmiki 發表於 14-11-30 19:58
坦白講玫記明慧都唔係易入,冇offer都唔奇喎...有冇報啓思?相對易入D wor
我地反而明慧收左啓思waiting...所以interview衣家野真係捉摸吾到...樓主加油!

樓主你小朋友17個月人仔識咁多野已經好叻
不如問下你c6佢自己去見工又係咪包有offer呢

我6th Dec 先in合一堂
btw 學校唔收唔代表小孩有問題,如果樓主為了解決入學問題,可以試下讀interview 班

引用:報咗10間,interview+咗4間,一間rejected,

報咗10間,interview 咗4間,一間rejected,一間waiting list,另外2間未有消息,但阿仔表現唔理想。
其他fri ...
有冇去開playgroup?個setting有老師,有同學仔,有書椅枱,要聽老師指令,習慣了對interview有幫助。另外,你報咁多間,一定會愈in愈好的,點都實有人收,吾洗怕。
不過老公咁話自己梗係吾開心。

引用:其實唔算高難度,砌積木,指眼耳口鼻,認生

其實唔算高難度,砌積木,指眼耳口鼻,認生果,etc.
但我仔唔識砌積木,佢只會推跌佢。指眼耳口鼻同認生果 ...
我意思係有冇報d易收嘅學校做backup,in 4全部reject唔奇呀。

我係你, 我會好認真和c6傾, 否則將來入小學中學時你更難受

冷靜嚴肅問你c6, 請問佢知唔知道究竟pn班interview的情況, 那些學校是熱門, 一班未識講野的人仔, 怎train?? 男仔已經比女仔慢, 好好同佢講, 小心說話, 仔仔基因一半由你提供, 難道我又怪你d基因唔夠勁?

樓主會唔會考慮加南?

我仔龍B 9月出世, 今年5月才入表, 好快有得見, 仲收埋PM 班, 7月度有間樓下既幼兒園收佢上午班, 因為係上午同埋唔洗搭校車, 所以我改為讀樓下個間

樓主現在才12月, 仲有時間, 再搵多幾間試下

我都係報左D 多人爭既學校, 相對來講咪好容易唔收LAW, 我都初初怪自己, 不過諗諗下咁哥D學校成千人爭幾百個位仲要係有些位係留番比自己人呀, 有PLAYGROUP讀開架, 所以爭唔到唔出奇, 唯有努力LAW,..不過我都衰左幾間, 都有1間收左, 所以唔好灰心呀, 應該會有學校收的...

如果小朋友要推積木,當佢搭到時,不妨誇張地讚佢,等佢有成功感
同時,interview 時可以幫下小朋友,扶住,或者同老師講你屋企玩開另一類型

上playgroup 真係有用, 我仔上左2個月度, 每星期一堂, 初頭痴實我, 第4堂自己上堂喊9個字, 第5堂喊3個字, 第6堂喊2個字, 之後已經無喊

回覆:964000 的帖子

佢在6個月大開始已經返playgroup. 佢返緊TT.但似乎對interview 幫助不大。
而家寄望佢interview 大少少會好啲啦。

引用:佢在6個月大開始已經返playgroup.+佢返緊TT

原帖由 Taka12 於 14-12-01 發表
佢在6個月大開始已經返playgroup. 佢返緊TT.但似乎對interview 幫助不大。
而家寄望佢interview 大少少會好 ...
可能冇番仲衰

引用:佢在6個月大開始已經返playgroup.+佢返緊TT

原帖由 Taka12 於 14-12-01 發表
而家寄望佢interview 大少少會好 ...
我仔返左半年已經有明顯進步,尤其對面試幫助好大,真係要睇唔同人

‹ 上一主題|下一主題