用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 PN冇offer, 俾c6怪我唔識教仔
go

PN冇offer, 俾c6怪我唔識教仔 [複製鏈接]

報咗10間,interview 咗4間,一間rejected,一間waiting list,另外2間未有消息,但阿仔表現唔理想。
其他friend都有幾間在手,自己一間都冇。俾c6話我冇心機教仔,我真係好嬲。
自問我一放工即刻返屋企陪阿仔,同佢練砌積木,睇書。但阿仔唔係你想佢玩乜就乜。人地砌積木, 佢就同我擲積木,我夠想去坐定定睇書,但真係做唔到,睇唔夠幾版就走咗。
同阿仔講道理又講過,打手仔又打過,都係咁。
俾個c6咁話真係好傷心,開始後悔點解會同佢結婚。

0    0    0    0

回覆:PN冇offer, 俾c6怪我唔識教仔

不好為左咁不開心不值得,interview講運氣同小朋友心情,在職媽媽只能爭取親子時間,我朋友龍b要開晒學才有位,蛇b 的competition比龍b兔b細好多,就算waiting 都有機會,現在才12月仲有好多時間同機會。不好為了讀書傷感情

laupig    發表於 14-12-3 10:36

借問應該兒子幾多歲開始報N班?

回覆:pilicpk 的帖子

佢而家17個月大

引用:報咗10間,interview+咗4間,一間rejected,

原帖由 Taka12 於 14-11-30 發表
報咗10間,interview 咗4間,一間rejected,一間waiting list,另外2間未有消息,但阿仔表現唔理想。
其他fri ...
你c6覺得自己冇責任教仔咩? Interview 好講運氣...可能之後好彩D 呢? 加油!!!

我咪仲衰過你,大b ftm都未有offer,個天會幇你安排好架啦

引用:我咪仲衰過你,大b+ftm都未有offer,個天會

原帖由 andyan324 於 14-11-30 發表
我咪仲衰過你,大b ftm都未有offer,個天會幇你安排好架啦
我同你一樣

教小朋友父母大家都有責任,唔好唔開心,加油!可能好快會有其他offer!

我初頭都怕競爭大,我又平日好黑仔,怕我小朋友冇學校收,大大話話報左廿間,大小通殺,上至九龍塘名幼,下至屋邨幼稚園。
初頭in時佢唔肯埋位坐,走來走去,其他所以小朋友可以坐定定咁玩,真係覺得自己好醜,我本身冇訓練過佢,因為我都返工,冇工人,所以對住我小朋友時間唔多,in多幾間先見佢有進步,其中有間佢表現好合作,老公同佢in,見佢符碌咁做到佢跟本冇做過嘅嘢,終於嗰間收左。
之前in嗰D大多waiting或reject,
真係好睇佢嗰日心情同彩數,加油呀!

養不教父之過:;pppp:

引用:報咗10間,interview+咗4間,一間rejected,

其他fri ...
我仔都係17個月大,佢都係掟玩具多過玩玩具,個個小朋友發展唔同,佢掟因為佢好奇,至於有無offer真係講彩數,有好多做晒指令都唔收

其他fri ...
其實我覺得呢個遊戲都要些少策略,首先如果你個是細B,機會就已經細。之後又要睇你報乜學校,如果孩子表現不穩,要報些村校打抵,不要只報名幼。如果你報的是一般名幼,家長背景同面見表現好重要,例如家長職業、學歷等。我覺得遊戲中孩子表現只佔一半左右。當然又要睇下競爭人數,呢D係我個人分析啫,可能唔啱。但而家5間有結果中一間wait,4間收。你下次叫爸爸帶去見,睇下會否有突破

回覆:心急媽媽xxx 的帖子

有result嗰啲,全部都係我老公in. 因為我驚我仔唔穩定,如果佢扭計,得老公先搞得掂佢

10間冇一間收?我們的小朋友比你細都有 hope u will be able to get one soon!

回覆:Julybabe 的帖子

10間interview咗4間,in 咗玫瑰崗,北角明慧,合一堂,及聖安娜,玫記rejected, 明慧就waiting list, 其他未有消息, 另外有5間未interview. 有一間係寶寶冇得in, 但學校已出offer, 應該冇機。

我都無offer   如果最後無  我就唔讀啦
你c6都有份教仔   

合一堂我未in

引用:10間interview咗4間,in+咗玫瑰崗,北角明

10間interview咗4間,in 咗玫瑰崗,北角明慧,合一堂,及聖安娜,玫記rejected, 明慧就waiting list, 其他 ...
坦白講玫記明慧都唔係易入,冇offer都唔奇喎...有冇報啓思?相對易入D wor

回覆:qqmiki 的帖子

是不是杏花邨那間,我冇報呀,因為太遠。唔知有冇校車。

回覆 DesireeAvril 的帖子

我合一堂上星期in 咗啦,好似12月定1月有result
‹ 上一主題|下一主題