用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 集郵
樓主: kit1014
go

集郵

回覆:Jane1983 的帖子

好開心又見到高人jane1983,hello

天呀,我依然估唔到邊個…係咪post咗spc嗰個呀?

回覆:carcar318 的帖子

其實大家都無雖要好奇,因呢位平凡的人考到的都不是DBS,英華,KTS,APS,St paul Co edu, 就證明她真是一個平凡不過的人,大家放過她吧,如果她的小朋友考到以上的神校,我都要有請教高人之心,放過她吧

回覆 owennam 的帖子

Hello,我吾係高人呀!一排無見你

引用:回覆+owennam+的帖子 Hello,我吾係高人呀

原帖由 Jane1983 於 14-11-29 發表

Hello,我吾係高人呀!一排無見你
呀你上左小一,呀妹2年後先考,比自己放鬆下,有一排無上來收風,你真是個好有質素的家長呀,多多指教,我近期多數上youtube睇余德淳之講道,要學好自己的心理質素,

回覆:owennam 的帖子

打錯

呀仔上左小一,呀妹2年後先考,比自己放鬆下,有一排無上來收風,你真是個好有質素的家長呀,多多指教,我近期多數上youtube睇余德淳之講道,要學好自己的心理質素,

回覆:集郵

唔入嚟八都唔知原來有個鍾意發光嘅會員。希望唔好真係被人hold住啲位,明白其他人等得度日如年。做人都要積福,功德無量。

恭喜晒,搞掂仔仔小一,可以抖吓先
真係吾敢當,大家一齊努力為小朋友做好d,共勉之。

引用:回覆+owennam+的帖子 恭喜晒,搞掂仔仔小

原帖由 Jane1983 於 14-11-29 發表

恭喜晒,搞掂仔仔小一,可以抖吓先
thanksnn

Jane1983    發表於 14-11-30 09:16

哈哈,我知啦

估到係邊個hehe,由開始無留意過任何人名到成日見到某張相彈依類post出來就開始有點。。。唉!

其實有offer係開心事,但看來不似是分享怎選擇,又不見已揀出邊d才是心儀會留,其實好多未有offer的家長都好徬徨希望快點有消息,所以望這位/這些家長能高抬貴手,盡快決定亦不要hold住啦!

她可能超超級開心到過了頭,一時失控

佢可能想聽大家意見,揀最好的俾仔女。

我個人不喜歡高調分享有幾多offer,我只有中左一個心儀offer先有响個人FB分享,之前幾間因為未confirm會唔會讀,所以有朋友甚至老師問都係話waiting,希望佢地唔好見怪。當心儀一出,我亦即刻決定放位,唔想怠慢,唔想做集郵家長。