用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 St Paul Co-edu 面試
樓主: J.mama
go

St Paul Co-edu 面試   [複製鏈接]

好想知以往歷史呢Round 做唔到正選, 跌落三月嗰轉先入選機會大唔大呢?

恭喜各位。

引用:+本帖最後由+joetsang+於+15-1-26+15:21+編

原帖由 joetsang 於 15-01-26 發表

好想知以往歷史呢Round 做唔到正選, 跌落三月嗰轉先入選機 ...
有機會。知有成功個案,但答唔到你機會有幾大。

引用:Quote:原帖由+joetsang+於+15-01-26+發表本

原帖由 YuYuMother 於 15-01-27 發表
有機會。知有成功個案,但答唔到你機會有幾大。
謝謝!

YuYuMother    發表於 15-1-27 09:34

回覆:St Paul Co-edu 面試

我仔仔學校2女1男,3個1月去面試,兩個女仔都入到,其實亞仔都冇咩希望啦!

引用:我仔仔學校2女1男,3個1月去面試,兩個女仔

原帖由 joetsang 於 15-01-27 發表
我仔仔學校2女1男,3個1月去面試,兩個女仔都入到,其實亞仔都冇咩希望啦!

...
唔駛灰心住,睇埋general admission先啦…

Spcc 頭輪不獲取錄 ,其實真係唔好太灰心 ,因為第一輪只收 22名但面試者要求全级第一 ,才藝或需受資助全级頭十 ,每位都成績相當不是你仔仔差而是學位有限  .
    當年學校4人面試收3個 ,最後落選同學自行入 QC 亦證明有資格第一輪面試者實力相當 !
    只要自行兩間面試正常發揮 ,其實獲取錄機會很高 .

回覆 joetsang 的帖子

相信你仔仔已有九龍神級男校收了, 這情況下就不用太失望呀!還有3月General Admission呀! 你個叻仔去到邊都冇問題, 只是timing而巳!

咁我又唔係太灰,本身都冇諗過去考(太神校) , deadline 前校長比封信我叫我試, 我先去入form . 其實只係村校出身又冇特別專長, 有得in心裡面已經好安慰啦 ! 目標入到B1 A-B 中學唔學壞已心滿意足啦!
多謝鼓勵 !

joetsang 發表於 15-1-27 11:53
咁我又唔係太灰,本身都冇諗過去考(太神校) , deadline 前校長比封信我叫我試, 我先去入form . 其實只係村校 ...
相信每個家長最希望孩子呢一句.."唔學壞已心滿意足"! 入不入到名校已是其次. Best wishes to all parents!

joetsang    發表於 15-1-27 12:56

joetsang 發表於 15-1-27 09:55

1月面試入到?

joetsang  正取生  發表於 15-1-28 18:27

1. School Nomination Scheme / Young Talents Scheme
Date of interviews: Saturday, 13 December 2014
Details will be sent to applicants by mail one week before the interview date
2. General Admissions
Date of interviews: Saturday, 7 March 2015
Details will be sent to applicants by mail one week before the interview date

點解會有 1月面試?

一月公佈第一輪取錄名單  -- 校網已出共  22人

vckchoy  佢講『1月去面試』喎!   發表於 15-1-28 18:49

回覆:St Paul Co-edu 面試

Sorry 12月面試先真

有邊位交著承諾書了!
‹ 上一主題|下一主題