用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖保羅書院小學 「聖保羅書院小學」2nd Interview
樓主: 平凡是福
go

「聖保羅書院小學」2nd Interview  

回覆:瑩瑩老豆 的帖子

唔好意思, 我都衰咗, 但想問下, 係寫rejected 定係會留到9月。

回覆:「聖保羅書院小學」2nd Interview

係咪入左2nd in 唔得,先有waiting??

引用:唔好意思,+我都衰咗,+但想問下,+係寫rej

原帖由 IssacwuMa 於 14-11-28 發表
唔好意思, 我都衰咗, 但想問下, 係寫rejected 定係會留到9月。
話留到9月, 但意思不是已經衰左嗎?

請問有幾多人考,有幾多入2in, 收幾多人?
謝謝!

非常感恩!兒子終於有了首封入圍信,之前幾間都失敗了,以為結果會是顆粒無收了,收到聖保羅書院小學的入圍信真是感恩節後的最好禮物!

引用:Quote:sunkists+發表於+14-11-28+17:17+今

原帖由 瑩瑩老豆 於 14-11-28 發表
我有reject 信
May I know if your letter says reject? Or "will be kept until June for reconsideration"? Does that mean waitinf??

今年大約幾多人apply?

王國會長

Sweetiemommy 發表於 14-11-28 20:36
May I know if your letter says reject? Or "will be kept until June for reconsideration"? Does that m ...

咪話未能提供學位, 會保留記錄至下年9月 for possible re-consideration.
但連2nd IN 都冇又點會仲 re-consideration, 要waiting 都係2nd IN 過而冇收啦.

你哋封信咩嘢色㗎?我是粉紅色 - waiting

引用:你哋封信咩嘢色㗎?我是粉紅色+-+waiting +

原帖由 babybbmm 於 14-11-28 發表
你哋封信咩嘢色㗎?我是粉紅色 - waiting
你寫”waiting"?

咁快會有waiting信?

引用:請問有幾多人考,有幾多入2in,+收幾多人?

今年好似係21xx報名,2nd interview 300個,收99個。

回覆:corylai 的帖子

有,我收到

我是粉紅色,如果有正選唔註冊,就會放我地入second in waiting batch的意思

代友問:
請問如自行已註册了, St Paul's Boy 會知道嗎? 或仍然會安排 2nd interview 與這類小朋友嗎?

九龍人,已收2nd IN 信

回覆:babycherie 的帖子

引用:Paul+boy+容許大抽奬嗎? +

原帖由 MZ1488 於 14-11-29 發表
Paul boy 容許大抽奬嗎?
不容許

感恩,我個仔有2nd int 但信內無寫駛唔int埋家長,即係點?