用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 玫瑰崗學校(小學部) 玫瑰崗2015-2016 小一新生來報到
樓主: mmwwpp
go

玫瑰崗2015-2016 小一新生來報到 [複製鏈接]

Oh!  We got banded by EK for this post......

回覆 mmwwpp 的帖子

Do u know why?

醒目開學勳章

回覆:玫瑰崗2015-2016 小一新生來報到

Oh my god, sorry

醒目開學勳章 王國長老

請留意置頂通告, 謝謝
http://www.edu-kingdom.com/forum ... &extra=page%3D1

回覆:玫瑰崗2015-2016 小一新生 ...

咁要唔要開另一個 post?
定繼續?

醒目開學勳章

引用:咁要唔要開另一個+post? 定繼續? +

原帖由 chubbymami 於 14-12-09 發表
咁要唔要開另一個 post?
定繼續?
Can we continue discuss here?

回覆:jelly-pudding 的帖子

I think we can continue here!

好似好少家長傾玫瑰崗,search 過啲 post,都唔係好多

我諗因為佢嘅中學麻麻地,有得揀可能佢地未必會考,所以冇乜人提!

想問各位玫幼學生是否全部直上玫小?要再interview ma?謝謝

引用:想問各位玫幼學生是否全部直上玫小?要再int

原帖由 MamaJJ 於 14-12-09 發表
想問各位玫幼學生是否全部直上玫小?要再interview ma?謝謝
要in,但大部份人都有offer

引用:想問各位玫幼學生是否全部直上玫小?要再int

原帖由 MamaJJ 於 14-12-09 發表
要in,但大部份人都有offer

我呀女都入讀玫瑰崗小一。

我仔仔來年會入讀小一,想問你們會選國際班或是本地班?師資教學語言分別?請問有沒有國際家長回應一下?

我囡囡9 月入讀小一,已經上完ELITE CLASS , 囡囡好鍾意玫小.

回覆:dopeypc 的帖子

我仔仔沒有上,不知情況如何,可否多告知我?例如小一英文課是否全net teacher 教?是否很多外籍小朋友?你囡囡喜歡那方面?

引用:我仔仔來年會入讀小一,想問你們會選國際班

原帖由 gf0910 於 15-05-27 發表
我仔仔來年會入讀小一,想問你們會選國際班或是本地班?師資教學語言分別?請問有沒有國際家長回應一下?

...
我仔也有小一offer, 不過唔會㨂國際班,因為西班牙文比重多左,而普通話減少。
如有錯,請其他家長指正

引用:我仔仔沒有上,不知情況如何,可否多告知我

原帖由 gf0910 於 15-05-28 發表
我仔仔沒有上,不知情況如何,可否多告知我?例如小一英文課是否全net teacher 教?是否很多外籍小朋友?你 ...
英文有net teacher but not all taught by net. Spanish is all by native Spanish teacher

回覆 gf0910 的帖子

其實我個女上完堂就唔多記得做過咩,不過佢次次都話玩得好開心.

我睇個 rundown 就係每次上兩科,有中,英,數,通識,體育,spanish , art, 仲有半個鐘小息俾小朋友玩下,互相認識下

hello, my daughter will be P1 student too.
‹ 上一主題|下一主題