用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 YWCA收到信了....., 感覺真的不好受
go

YWCA收到信了....., 感覺真的不好受

我仔是9月B, 面試當日已經心知不妙, 一開始要看按圖形容比老師知咭上的東西及動作, 又要重組咭上圖片(洗頭, 沖涼, 看電視,睡覺) 老帥說了一次後小朋友要自己排好, 我仔當然不能排到啦! 但其他顏色, 說自己名都有說, 走時有說Bye Bye及把椅推好才走..........., 今天的信是你想也不用想了, 未能安排學位及會註銷閣下申請文件, 感覺真的不好受, 連waiting 都無份! 唉................!

回覆:rickycch852 的帖子

今日我的同事都同我講,去年她的8月細b面試n班時,全程被救XX的校長寸...慘痛又難忘的經驗。

回覆:YWCA收到信了....., 感覺真的不好受

雖然心不好受,但總有懂得欣賞你小朋友的學校出現.
我也收到幾封reject信,甚至有老師話我仔情緒有問題。
昨日我還在擔心我仔無學校收,但今日有間學校收左我仔
加油!

回覆:longsky 的帖子

恭喜!

引用:雖然心不好受,但總有懂得欣賞你小朋友的學

原帖由 longsky 於 14-11-26 發表
雖然心不好受,但總有懂得欣賞你小朋友的學校出現.
我也收到幾封reject信,甚至有老師話我仔情緒有問題。
昨 ...
恭喜哂

thanks~
大家加油!

回覆:longsky 的帖子

Congratulations

我小朋友都未有學校收呀,我那個是大b,不過天無絕人之路,最多等教育局看下有什麼幼稚園位「盛」先

rickycch852 發表於 14-11-26 19:55
我仔是9月B, 面試當日已經心知不妙, 一開始要看按圖形容比老師知咭上的東西及動作, 又要重組咭上圖片(洗頭, ...
考排序太難了,不懂是正常。我覺得學校考呢d太過份了。

"即使你是友善的,人們可能還會說你自私和動機不良,不管怎樣,你還是要友善。即使你是誠實的,人們可能還會欺負你,不管怎樣,你還是要誠實。你今天做的善事,人們明天可能就忘記,不管怎樣,你還是要做善事。” 杜麗莎修女。

醒目開學勳章

呢條題目我囡一定做唔到,9月b too

Thanks all!!!! 依家都唔知d學校仲乜, 只想找間學校讀吓書都禁難架! 大家學定灑套拳先.....哈哈
希望在明天! 但每天回家看信箱個心都好緊張呢!

請問邊間ymca?

中環中心

都知道說話唔叻機會就好微, 仲未有offer.....這星期希望收到啦!

回覆 brrbaby2007 的帖子

我同意啊....我個1月大B都未必識排序....最重要係面試時, 三歲未夠的小朋友要面對陌生人, 就算識都要打折扣...考咁難做乜鬼?!!
咁聰明咁醒, 仲洗鬼返學咩, 屋企人自己教都得啦

最慘是我仔返playgroup是全英文, 佢在interview時對住老師答問題是全英文, 唔答中文, 老師就說點解佢唔懂中文

回覆 rickycch852 的帖子

最衰 你的唔係女仔, 德望面試係兩個本地, 一個NET, 一齊問小朋友, 比佢地自由選擇語言

都要怪自己, 返playgroup 是英文, 睇電視又係英文, 所以呀仔答的全是英文, 我同老公又要返工每天跟他玩的時間只有晚飯後的一, 兩小時, 工人組姐說廣東話又不好, 都是怪我教得不好, 有無媽媽跟我一樣可以分享吓呀!

兩歲人仔考排序 睇嚟係target資優兒童

今天收到2個offer (全日班)放心曬