用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 收到對衡道方方OFFER請進
go

收到對衡道方方OFFER請進

好開心我個仔收到OFFER 呀
7月BB,面試表現幾好

收左國際班 全日
唔知有冇同學仔呢~?打個招呼先
快樂的人生
http://rianoleung.blogspot.hk/

幼稚園,PLAYGROUP 的感想

引用:好開心我個仔收到OFFER+呀7月BB,面試表現

原帖由 riano 於 14-11-26 發表
7月BB,面試表現幾好
收左我11月細b囡 全日本地班
但心郁郁想睇下有冇機轉全日國際
但又冇中文學 老公唔想
但我想英文好啲

回覆:收到對衡道方方OFFER請進

報到11月細b. 雙語班-am class. 好開心有offer.

我女十月B都收到方方雙語AM 班。不過而家諗緊讀方方定朗思好。。。

睇黎佢都收幾多細b

我都想阿仔英文好d ,所以報左國際班,中文可以自己教
打去問老師話國際班既中文班會轉左其他堂,但正式未編制
快樂的人生
http://rianoleung.blogspot.hk/

回覆:riano 的帖子

am offer. 雙語。想轉全日班。

可以試下寫信去叫學校改

http://www.edu-kingdom.com/forum ... p;extra=&page=1

睇返之前讀對衡道既用家,我覺得好正面
快樂的人生

回覆 roni518 的帖子

I am considering these two too!

引用:好開心我個仔收到OFFER+呀7月BB,面試表現

原帖由 riano 於 14-11-26 發表
7月BB,面試表現幾好
我都係國際全日PN,我係10月尾細B,其實國際同中英有乜分別架?我之前揀國際係想佢英文好d

引用:Quote:原帖由+riano+於+14-11-26+發表好開

原帖由 alanjordan 於 14-11-26 發表
我都係國際全日PN,我係10月尾細B,其實國際同中英有乜分別架?我之前揀國際係想佢英文好d

...
國際班冇中文堂上架 都冇中文字認同學
其實我都好囉囉戀
佢收左我雙語全日 又想轉國際班
想佢英文好啲 但又怕冇中文學 唔知點好

引用:Quote:原帖由+riano+於+14-11-26+發表好開

原帖由 huggiesbb 於 14-11-26 發表
收左我11月細b囡 全日本地班
但心郁郁想睇下有冇機轉全日國際
但又冇中文學 老公唔想
我仔11月B都入咗全日NJ班,我覺得如果將來升主流小學的話,NJ會適合d

報到! 3月B雙語全日班。。。

國際班好似無k3 ,得雙語班先有
因為國際學校係早一年上小學grade 1

咁你地會讀嘛?還是會揀其他

我都收左我囝,3月b, 國際班上午,國際班只可讀到K2?? 真的嗎…

其實哩間學校好唔好,好似唔太多comments....

引用:我都收左我囝,3月b,+國際班上午,國際班只

原帖由 大頭LING 於 14-11-27 發表
我都收左我囝,3月b, 國際班上午,國際班只可讀到K2?? 真的嗎…

其實哩間學校好唔好,好似唔太多comments. ...
係呀 因為方方國際班係for讀國際學校的
所以讀完k2就上小學

我見係 NJ WD, so is it 雙語班 or 國際班? I am confused

riano  雙語  發表於 14-11-27 18:05

其實我覺得幼稚園中文可以自己教,反而英文我教唔到
所以想佢打好個英文底

K2 國際班,上K3 可以轉返雙語班
快樂的人生

回覆:riano 的帖子

上到k3 先轉雙語班會唔會中文跟唔到?我怕小朋友上小學中文跟唔上會辛苦
其實我之前打過去問,佢話英文程度兩邊都差不多,只是國際班小一年同無中文字學