用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會油塘基顯小學 2015-2016 小一家長群組
go

2015-2016 小一家長群組

各位好!剛剛知道囡囡成功被錄取,請多多指教。

恭喜晒啊!  我個小朋友就入唔到啊。。

如果囝囝油塘基顯收了, 大坑真光又收了, 點揀好呢?  大坑真光中學只係女校, 但升中男仔派位好靚, 75%~90%派英中, 有聖公會鄧肇堅中學 、港大同學會書院 、中華基金中學 、聖保羅書院 、皇仁書院、金文泰中學。

大坑真光距離遠咗好多,校車6:53am;4:18pm麗港城。

唔知點算好!

回覆:Molly310 的帖子

多謝你!你同囝囝都要加油!一定得!

miffychoa 發表於 14-11-24 11:29
如果囝囝油塘基顯收了, 大坑真光又收了, 點揀好呢?  大坑真光中學只係女校, 但升中男仔派位好靚, 75%~90%派 ...
真光收當然係真光。中學派得咁靚,大學就半只腳踏左入去啦。

回覆:2015-2016 小一家長群組

今日註咗冊,好開心!

囡囡入左,你地好!

回覆 Supermelody 的帖子

今日終於後補入左。

回覆:Molly310 的帖子

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

Molly310 發表於 14-11-29 01:05
回覆 Supermelody 的帖子

今日終於後補入左。
20分嗎?

嗨! 囝囝好好彩,首輪入咗呀!!

聽講油基而家都好谷,真係有啲擔心.

mingimingi 發表於 15-1-29 13:30
聽講油基而家都好谷,真係有啲擔心.
的確好谷。早些準備會好些。。

回覆:sunny_yu76 的帖子

點谷法?可以比定心理準備我嗎?
好多功課?多測驗考試?

mingimingi 發表於 15-2-2 12:43
點谷法?可以比定心理準備我嗎?
好多功課?多測驗考試?
覺得課程進展的很快,功課和考試不算少。
如果孩子在幼稚園有補習,P1應該不會太辛苦。
如果沒有的話(我仔就沒有),現在就有點吃力。

揮手~請問有1516油基顯朋友仔嗎?交流下

回覆:mingimingi 的帖子

回覆:puipuichak 的帖子

你好! 歡迎你😄

回覆:Supermelody 的帖子

醒目開學勳章 王國長老

鑑於近期不斷有用戶開立親子王國及教育王國以外之通訊群組,並在版面邀請其他國民加入,過往管理團隊只會在版面作出溫馨提示,但情況一直未有改善,更有不法份子通過站外群組進行宣傳活動及滋擾國民。為保障國民安全及個人資料免被外洩,由即日起,全面禁止開立/邀請/宣傳任何親子王國以外之通訊群組,一經發現,有關帖子將會移除或屏蔽,屢次或嚴重違規者,將可被警告或禁言。

再次提醒各位國民,在參與討論時,請勿隨便透露自己的個人或通訊資料,更應避免在版面公開自己的真實姓名、電郵地址或聯絡電話,以免受到不必要的滋擾。謝謝!

http://www.edu-kingdom.com/forum ... &extra=page%3D1
主愛我
生活世上幸福多,樣樣豐富主愛我;
天父造人像首歌,開心音符天天播。
星為我伴奏,風跟我握手;
天地海合奏,都表明主的愛