用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 仲未有offer
樓主: yanyanyyy2012
go

仲未有offer [複製鏈接]

引用:Quote:原帖由+longsky+於+14-11-23+發表我

原帖由 babygini 於 14-11-24 發表
我都同你一樣..報左10間..有一間第一次出result..結果係waiting..收信果刻好唔開心..喊左出來..我女雖然係1 ...
我都係呀!明明表現好好 普通學卷學校競爭應該唔大 點知係後備 果下真係好唔開心 不過阿囡今日撞親個眼 我即刻覺得冇比佢身體健康更加重要 學校就慢慢來吧 實有一間有緣份的

引用:Quote:原帖由+longsky+於+14-11-23+發表我

我都同你一樣..報左10間..有一間第一次出result..結果係waiting..收信果刻好唔開心..喊左出來..我女雖然係1 ...
我都係呀!明明表現好好 普通學卷學校競爭應該唔大 點知係後備 果下真係好唔開心 不過阿囡今日撞親個眼 我即刻覺得冇比佢身體健康更加重要 學校就慢慢來吧 實有一間有緣份的

引用:阿女係12月細b,+報左6間全部學卷學校,+只抱

原帖由 米里奧 於 14-11-23 發表
阿女係12月細b, 報左6間全部學卷學校, 只抱參與心態沒所謂,但係當收到第2封waiting信就開始唔開心啦,如果再 ...
唉。。我都係,名幼邨校都有報,又係得waiting....收到waiting仲覺得好開心,起碼唔係reject

唉,亞囡今次in表現麻麻又吾合作,今次一定無學校收

回覆:仲未有offer

大家不要氣餒,過左註冊日又一次大執位,一定會有好多位放出黎~加油!

利申:只得一個pm offer

我都係得一間pm邨校,
重要冇雷公咁遠,
唉!屋企附近的就 waiting,
真係天意弄人,
囝又係in親都唔講野,
極度灰

回覆 yanyanyyy2012 的帖子

只能講向香港讀書好辛苦

引用:回覆+yanyanyyy2012+的帖子 只能講向香港

原帖由 Cocc 於 14-11-24 發表

只能講向香港讀書好辛苦
不能同意更多!

依家係家長讀書... 唔係小朋友!

到依家, 我都係等緊學校結果, 報左7間, 感恩7間in 既時間冇撞..... 仲有3間等in .... 12頭先開始有結果..... 7 間學校有2間龍校, 另5間都多人爭.....
當然, N1 學校都會收阿仔K1... 但自己想搵間更加好既學校.... 所以都寄望結果........ 依家可以做既就係自我安慰.......
如果真係唔收, 要讀回現有學校也沒辨法...... 起碼都叫有書讀又唔差.....

我都時常同自己講, 黎個就係遊戲規則, 您要玩, 就要尊重及接受玩戲....亦要有良好既心情去調節, 如果唔係, 到時輸既係自己同與小朋友之間感情..... 其實係度都睇到好多分享, 心情都有得舒發......最重要係唔想做個不折不扣既怪獸家長.... 同時最重要係小朋友在開心既環境下成長.......

希望大家努力....

仲等緊信,一間都未有

回覆:yanyanyyy2012 的帖子

我報左n咁多間,so far未有一間有結果。聽到朋友有名幼offer都好羨慕。講真成個11月都食得唔好訓得唔好,真係希望個遊戲快些玩完。但剛收到一月仲要繼續in呢⋯

回覆:ylchen 的帖子

gillgillkwok 發表於 14-11-24 13:46
我替仔仔報左六間!佢每次都唔肯答老師問題!明明識嘅野,又唔願答又或者故意答錯!我一度好灰心,亦好擔心 ...

引用:報左8間,in左6間,4間waiting……真係好羡

原帖由 yanyanyyy2012 於 14-11-22 發表
報左8間,in左6間,4間waiting……真係好羡慕有offer既媽咪,都唔知可唔可以開開心心過聖誕。心情極度低落

...
我都係報左8間,仲未有offer,其實係吾係報得太少

回覆:gillgillkwok 的帖子

Congratulations

回覆:gillgillkwok 的帖子

gillgillkwok: Congratulations

感恩,今日收到pm offer .原本係waiting ,2星期前寫左封求位信,今日收到通知。各位媽媽,加油。

引用:感恩,今日收到pm+offer+.原本係waiting+,2

原帖由 yanyanyyy2012 於 14-11-28 發表
感恩,今日收到pm offer .原本係waiting ,2星期前寫左封求位信,今日收到通知。各位媽媽,加油。

...
恭喜你

好鼓舞的消息, 恭喜你呀~!

同你一樣呀,in左6間喇,得一間已出result,我仲要11年12月大大仔,in得唔錯,仲要間學校出名易收人,都只得waiting,我失眠左一晚

‹ 上一主題|下一主題