用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: sam9329
go

王錦輝放榜   [複製鏈接]

引用:1in+waiting應該click+唔到噚日的result,+s

原帖由 sze0203 於 14-11-22 發表
1in waiting應該click 唔到噚日的result, sibling 暫時見到都係waiting包括我!手上有其他offer依家要留位 ...
多謝!好矛盾,安慰嘅說話我幾時都識得講,但到自己遇到難過時,心情真是謝哂!

明哂啦!喺ek傾左咁耐,知你好心儀王錦輝!我都一等再等,接受最壞打算,當是磨練經歷!

wynnwynn 發表於 14-11-21 18:12
Waiting, 當日都是見女副校
女副校咩樣?係咪帶眼鏡短髮?我waiting呀

引用:Quote:wynnwynn+發表於+14-11-21+18:12+Wai

原帖由 Cavebaby 於 14-11-22 發表
Yes.....me too

vebaby 發表於 14-11-22 15:18
yes

好似多數人都是waiting

引用:Get+Offer+不過會放位,大家努力

原帖由 carcar318 於 14-11-21 發表
Get Offer
不過會放位,大家努力
係咪讀名幼?

回覆 sze0203 的帖子

Sibling 都無OFFER , 何時才call waiting ? 是否會排早D ?

sodisodi 發表於 14-11-24 12:51

Sibling 都無OFFER , 何時才call waiting ? 是否會排早D ?
其實都預左~~^^ 因為都有唔少人會放位, 我地呢D算係唔會諗讀硬的一群只係一等再等, 感覺真係有點難受~~希望盡早收到CALL!!

" 其實都預左~~^^ 因為都有唔少人會放位 "

你的意思是學校不急於call sibling ? 何解 ?

sodisodi 發表於 14-11-24 13:57
" 其實都預左~~^^ 因為都有唔少人會放位 "

你的意思是學校不急於call sibling ? 何解 ? ...
之前喺其他POST 都提過: 跟據上年或再之前有就讀WKF的朋友或其他家長的反映, WKF多數都係等到6月前後時間先會致電比SIBLING 家長有OFFER,一方面學校可以先揀選心儀的學生,但呢批學生可能不止一個OFFER,到時係學生揀學校,學校有餘位就會開始CALL SIBLING 家長; 另一方面亦減輕學校的行政負荷,因我地呢批家長係九成堅等位唔係考慮當中!

就上年學之園的網址顯示,學之園共得到WKF 的5X個學位, 到最後只有14個TAKE OFFER,呢度已經有4X個學位空缺出唻^^ (WKF 並不是學之園的重災區, 還有音小及崇真, 詳情可以去返學之園的網址了解一下)

回覆 hoiyee2701 的帖子

same here, received error message "Error#001 Wrong Birthday."

吓 ! 就算本星期註冊日完成後已有空缺都不會call sibling ? 咁果D 有2ND IN 而最後是Waiting 的sibling咪成為無優勢 ? oh ! 這個遊戲真難玩...................頭暈..............

sodisodi 發表於 14-11-24 14:13
吓 ! 就算本星期註冊日完成後已有空缺都不會call sibling ? 咁果D 有2ND IN 而最後是Waiting  ...
不是這個意思~~^^ 我唔知本星期註冊有空缺會否CALL SIBLING,只是之前的家長經驗係去到9月前都仲CALL 緊SIBLING~~我都希望盡快收到CALL~~

你都係SIBLING WAITING?

唔知有無SIBLING 有OFFER呢?照依家咁睇係OFFER>>2IN 後SIBLING WAITING>> 2IN 後WAITING~~真係估唔到今年2IN 後有REJECTED @@ 咁1IN WAITING 點計??

hobby 發表於 14-11-24 14:10
回覆 hoiyee2701 的帖子

same here, received error message "Error#001 Wrong Birthday."
你試下再入資料, 今日我都試過入, 發現有點ERROR

yes, 係SIBLING WAITING. 但手上並無其他學校offer.........唉!

sodisodi 發表於 14-11-24 14:24

yes, 係SIBLING WAITING. 但手上並無其他學校offer.........唉!
你好似係首批有2IN 的SIBLING? (即1IN 時不是WAITING) ,咁機會應該都更大啦~~起碼不是靠SIBLING 再安排2IN 的一批^^ 現階段唯有齊齊等消息

頭先都試過, 唉, 怕waiting for 2nd in, 會變咗reject

首批有2IN 的SIBLING现在都可能WAITING, 靠SIBLING 再安排2IN 的一批现在有OFFER的亦可能。其实不清楚学校究竟怎样安排。

sze0203  暫時未有SIBLING 報喜   發表於 14-11-24 16:04

回覆:sze0203 的帖子

今年是否全部slibing都有2 nd in ?

sze0203  不是  發表於 14-11-24 16:45
‹ 上一主題|下一主題