用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 沙田嘉德麗
樓主: Citron
go

沙田嘉德麗

回覆:沙田嘉德麗

joyful, zenith boxhill都有普通話老師,英普比例7比3, 所以都唔驶擔心中文。其實而家小学中文堂都用普通話上既,可提早適應。

today received letter finally, pm offer

引用:我問過cataline,佢話pn日日都有1小時net,

原帖由 Cigaretteyip 於 14-11-27 發表
我問過cataline,佢話pn日日都有1小時net,相比好多學校都算唔短時間,但點解咁多人話佢地只著重中文,不著 ...
今日打過去嘉德麗,佢話1日3小時,當中20分鐘英文,20分鐘PTH, 其餘都係廣東話喎。
一班20多個學生,2個班主任+1個老師。
其實無論邊国際/英普定中文學校,上堂流程同內容都係差唔多。

家長想英文vs廣東話now

唔係呀,你会唔会聽錯了,得二十分鈡english同普通話,二十几个学生,咪每个学生都無一分鈡share。

下午打去問,嘉德麗(沙田)話每日3小時上課,大概40-60分鐘英語,20-30分鐘普通話,其餘時間包括音樂堂,小食等等

今日我都收到am offer了。

今日收到K1 pm offer

今天收到N班offer, but pm

嘩! 點架? 有啲staff話60分鐘英語,有啲又話20分鐘英,20分鐘普...
係咪要搵jm再打去叫校長答?
Btw, 我頭先係打去沙田分校嘅總office問的 。

見到有個舊post關於語言學習時間的, for ur sharing..

http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2123837

仲未有通知,interview時話無論有無offer都會11月通知,剛打去嘉德麗問,卻叫家長等到12月頭。

引用:Quote:原帖由+cpc608+於+14-11-22+發表回覆

原帖由 graceyu1029 於 14-11-23 發表
你會留位嗎?我都係N 班am,會入讀
我囡都會讀N am

我仔仔都會入讀N am~

有位jm 開左个whatsapp group, 大家有興趣可以去http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=13551456

有位jm 開左个whatsapp group, 大家有興趣可以去http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=13551456

回覆:mrs_tse 的帖子

Me too!! Also AM offer...可能做同班同學仔

請問8號in的有無人收到offer?因我仲未收到

回覆:花laB 的帖子

我都係。但我星期五打去問,佢話呢個星期會將所有信寄出
所以我估最遲下星期一二會收到
不過咁遲先收到,我估多數係冇offer
想問有冇人收到reject/waiting list 信?

引用:請問8號in的有無人收到offer?因我仲未收到

原帖由 花laB 於 14-11-29 發表
請問8號in的有無人收到offer?因我仲未收到
我係8號in,21號收到信