用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 金巴倫道迦南vs St Nicholas
樓主: popcorn11202001
go

金巴倫道迦南vs St Nicholas [複製鏈接]

引用:回覆+細咩咩+的帖子 多謝指教,+即係金巴倫

原帖由 jjchung168 於 14-11-24 發表
回覆 細咩咩 的帖子

多謝指教, 即係金巴倫CN從來都冇學劵?如果CN 聽電話嗰個好似你講得咁清楚就好lu,又或 ...
13年8月嗰個學年開始全線迦南轉冇學卷。但明年開始有七間又轉返有學卷,不包括金巴倫道迦南。

回覆 ozduckie 的帖子

明白, 唔該晒, 好似呢到d jm 仲清楚過CN d staff

引用:回覆+ozduckie+的帖子 明白,+唔該晒,+好似

原帖由 jjchung168 於 14-11-24 發表

明白, 唔該晒, 好似呢到d jm 仲清楚過CN d staff
因為我仔本來讀迦南PN , 佢係第一年冇學卷讀k1嗰批, 所以轉左去St Nicholas  讀k1.

引用:Quote:原帖由+jjchung168+於+14-11-24+發表

原帖由 ozduckie 於 14-11-24 發表
13年8月嗰個學年開始全線迦南轉冇學卷。但明年開始有七間又轉返有學卷,不包括金巴倫道迦南。

...
為何?

明白, 我都應該會選SNam. 而放棄CN.

反正CN個主任都只係叫我:”你自己決定比唔比註冊費啦”, 好似重點不在我小朋友, 我明白佢地好緊貼市場,制度年年都需要與時並轉”, 祝業務蒸蒸日上

師姐, 小朋友係SN開心嗎?可否分享下呢?

回覆:金巴倫道迦南vs St Nicholas

選擇正確

SN 老師教得比較有方法又用心。迦南似乎只係因為分校多所以出名。就算SN貴D都係選SN

但係收生方面sn我無聽過有人reject or waiting,好似收得好多人咁。我而家迦南讀n,仲諗緊轉唔轉sn😐

引用:但係收生方面sn我無聽過有人reject+or+wait

原帖由 daniel_mama 於 14-11-24 發表
但係收生方面sn我無聽過有人reject or waiting,好似收得好多人咁。我而家迦南讀n,仲諗緊轉唔轉sn😐 ...
但佢地唔係小班教學?

回覆:daniel_mama 的帖子

有人收到waiting

回覆:popcorn11202001 的帖子

想借位問我囡囡2011年12月,現讀迦南k1,已留位15-16年Sn k1 am,岩岩同老師傾過囡囡問題,她較被動,小組玩好少同其他小朋友交流,對英語普通話會有少少恐懼,但唱遊時間無問題,守規矩,有時會主動答問題,我應吾應該repeat k1,應該轉sn嗎?

‹ 上一主題|下一主題