用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 中一第次一次UT成績
go

中一第次一次UT成績 [複製鏈接]

醒目開學勳章

結果出來滿意嗎? 有唔合格科目嗎?
   3    0    0    0

回覆:yuyumon 的帖子

唔滿意

醒目開學勳章

maymay_1 發表於 14-11-19 06:44
唔滿意
我就OK啦.................起碼科科合格先.
分數就唔算得高,..L.S最低分,其次係中文,衰係文言文,失左唔少分.
但因為未派成績表,所以唔知道級名次.....

回覆:中一第次一次UT成績

好唔平均。最高有两科90+,最低1科唔合格(無温書)。我唔多滿意,有史以來第一次有唔合格

醒目開學勳章

pswongg 發表於 14-11-19 20:17
好唔平均。最高有两科90+,最低1科唔合格(無温書)。我唔多滿意,有史以來第一次有唔合格

...
都好好成績呀! 起碼有兩科90+,已經好叻仔....係邊兩科呢?
唔合格都只係因為無溫書0者,佢知衰,下次會溫番書了.

引用:Quote:pswongg+發表於+14-11-19+20:17+好唔

原帖由 yuyumon 於 14-11-19 發表
都好好成績呀! 起碼有兩科90+,已經好叻仔....係邊兩科呢?
唔合格都只係因為無溫書0者,佢知衰,下次會溫番書 ...
電腦和History. 中文合格多少少,LS唔合格。呢兩科主科最低分。你小朋友自己温書?

醒目開學勳章

pswongg 發表於 14-11-20 08:08
電腦和History. 中文合格多少少,LS唔合格。呢兩科主科最低分。你小朋友自己温書?

...
history好難拎到9字頭的,叻仔呀!
係我小朋友學校主科連拎8字頭都少.,高分都7字頭,普遍剛好合格咋.,D高Form話合格都算好,
我小朋友從小都係自己做功課溫習,上中學我真係唔識教
LS又真係好難溫,都唔知溫咩.

我都滿意呀女成績, 不過我覺得仲有進步空間。

Chi  7x  
Eng 9x
Math 8x
LS 6x

其他科都合格。

最低分係中史, 緊緊合格, 其次是LS。

其實呀女都係考之前一日正式溫. 所以未盡全力, 應該可以再好d。

我女由小學開始都是自己溫書。小學時我最多提下佢要溫咩同重點。

回覆:bestwish 的帖子

我小兒反移中史最高分,其他合格多小小,is欠两分先合格,請問平均62分是否很低,全班32人,排20,最高平均分83分,我就收貨,岩岩先升中一,全英文轉变很大,望下次好一啲,覺得他開始欠自信,真的要鼓勵多一點

阿囝中史是用了最多時間和温得最辛苦的一科,得6x分,付出和收獲唔成正比,多錯字,又讀漏一課,好在英數都有8x分

唔滿意..除左數學, 科科緊緊合格或多少少, 仲有中文有史以來第一次唔合格, 超差..期望下次考好些...

因為數學同中文不需UT, 計平時quiz,故此第一次UT成績係幾滿意嘅;但如果計埋平時數學個分,就會變成頭痕,都幾頭痕。

亞囡已經考了試(全年三次)。中文炒咗,大多剛合格,好彩有科geog九字頭。

我覺得F1第一次UT(even第一次考試都喺)喺當“試水溫”,考成點唔喺太重要,始終仲喺摸索期。最重要喺知以後要點改善,為自己定個方向。

Yanamami 發表於 14-11-22 16:10
我覺得F1第一次UT(even第一次考試都喺)喺當“試水溫”,考成點唔喺太重要,始終仲喺摸索期。最重要喺知以 ...
Agree no more!

引用:我覺得F1第一次UT(even第一次考試都喺)喺

原帖由 Yanamami 於 14-11-22 發表
我覺得F1第一次UT(even第一次考試都喺)喺當“試水溫”,考成點唔喺太重要,始終仲喺摸索期。最重要喺知以 ...
Agree too

其實唔多滿意
中:8X
英:7X
數:8X
HIS:6X
中史:8X
GEO:7X
history同geography都唔算好滿意..
同埋第一次中作個成績
如今常存的有信,有望,有愛,這三樣,其中最大的是愛。

I get rank 117 in Geo(I am a in S1

分數是相對的,不要太看重分數,要看全體同學的表演。不過大家應該有很大的進步空間

Chinese:6X/100
English:6X/100
Maths:54/80
IS:5X/100
Geo:(42/100)(rank117)
Hist:63/100
C.hist :6X/100
That's my results
:(

‹ 上一主題|下一主題