用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 in完後老師同我女講bye bye第日見
go

in完後老師同我女講bye bye第日見 [複製鏈接]

其實係未有機?當日我女in左成個鐘。其他人都走哂
   0    0    0    0

Erm, 我估你諗太多,雖然我唔排除真係有意思啦!
但係我仔in間間學校,間間學校都係同佢講下次見,或者第日再黎玩丫
但我又唔多覺我仔in得好

客氣話....

回覆:豬C9 的帖子

好難講啊,有jm話,同你差不多的對待,但無offer
因為in的老師未必係決定比offer的老師。

引用:其實係未有機?當日我女in左成個鐘。其他人

原帖由 豬C9 於 14-11-17 發表
其實係未有機?當日我女in左成個鐘。其他人都走哂
我有聽過

不過我覺得係客氣說話

同見工一樣!

哈哈
我地見某半龍學校老師送左個咭套比我小朋友,佢好鐘意仲要老師幫佢掛頸!
走時老師講:你好鐘意啊,咁第二時可以用啊!

我星期六去見培道:
走時老師講:好希望第二時係到見到你啊!

我聽完都只覺得係客套說話,因為兩間都IN得唔太好!

不過祝樓主有好OFFER

唸多左d.......同埋好奇,邊間會in成個鐘?

回覆:chok0925 的帖子

其實各位媽媽in完會否可以從老師comment 估到收定唔收?有一間都同阿女講話佢好叻,應該係媽媽教得好。我都好希望係會中獎啊。希望唔會令我失望啦。

gruppy 發表於 14-11-17 13:53
其實各位媽媽in完會否可以從老師comment 估到收定唔收?有一間都同阿女講話佢好叻,應該係媽媽教得好。我都 ...

好難講,上年學小朋友IN左4間,有3間offer,果3間走時老師都係無我講D特別野,只係講bye bye,有1間直頭講,你走得架啦mouth:" />我以為死梗!

最後都有offer仲要上午班,所以唔洗理老師講咩,可能佢自己都係隨便講,無特別意思
完左就為下一間學校準備下,見完晒就同小朋友好好慶祝下,贊下佢好叻好乖

回覆:in完後老師同我女講bye bye第日見

有些學校可能係老師決定,
亦有好多係最後校長揀的,
所以老師未必有操控權,
樓主放平常心當客氣説話比較恰當。

都曾經聽人講過, in 時表現好好, 氣氛好好, 最後老師都係話"第日見",仲give me five添, 以為掂啦! 點知最後無offer。 所以平常心算數, 我諗係無特別意思既, 客氣話一句.

我又唔係咁諗,我覺得老師咁講其實已表示好大機會,我個女十月b,其中有間in果日又係老師讚佢叻(自問表現特出)同in得特別耐,結果今日收信收左上午了,希望你case同我一樣啦

helenmelody  congratss!!!!  發表於 14-11-17 16:38

我都好緊張,好心急想知收唔收

in左培道,走時,老師都同我女講下次黎玩啦,初時都諗係咪有機? 聽你地咁講,我諗多左,只是客氣說話,平常心啦,offer既野估佢唔到的

回覆 CorrineNg 的帖子

等待是令人坐立不安的, IN完都會好想知有無OFFER!!!

我今年同女女 in 左 5 間,有3間都同女女講下次見,其中一個係校長添,初頭覺得好有希望,雖然result 未出,但聽多幾次就覺得都係俾我一個希望啫

我上年in完一間個老師都同我地講下次見!點知冇offer!仲等我好期待!其實我覺得佢地唔應該咁講呀!俾啲假希望家長!

我試過老師問我仔第日再番嚟玩好唔好?問我地住邊,仲話有校車唔駛擔心,最後真係有offer,仲要係我最想要的全日班

上年in pn時有老師咁講, 但之後waiting

引用:我上年in完一間個老師都同我地講下次見!點

原帖由 carol0914 於 14-11-17 發表
我上年in完一間個老師都同我地講下次見!點知冇offer!仲等我好期待!其實我覺得佢地唔應該咁講呀!俾啲假希 ...
我個人覺同你說下次見只是口頭憚,等於大人經常說下次飲茶1樣

‹ 上一主題|下一主題