用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 崇真國際班幾時有結果?
樓主: CS2012
go

崇真國際班幾時有結果?

回覆 kitqoo 的帖子

Congrats!  

崇小有2 parts, 3班係英小, 1班係IB, 我所知IB Class 的程度係比英小深的, 所以入得IB, 肯定好叻叻, 我本人都是崇幼生用家!

引用:Check+到了,am+offer😊

原帖由 kitqoo 於 14-11-20 發表
Check 到了,am offer😊
大b嗎?

回覆:CS2012 的帖子

你係咪都係細b,我應該都無offer

阿仔而家仲係"已收申請"...

請問有無報英普班的有中英文班的offer?

請問有offer的有否兄姊在祟真請? 或參加祟真教會? 或playgroup ?

回覆:lucyplus 的帖子

你都係細b ,in時表現如何?

8月囝囝,am offer

回覆 kwokchun30 的帖子

我覺ok 的, 有80% 答到, 細b

其實大家有交那問卷嗎?

無交問卷,interview 表現ok 英文普通話指令都做到答到

lucyplus    發表於 14-11-20 18:07

CarXavier 發表於 14-11-20 16:54
崇小有2 parts, 3班係英小, 1班係IB, 我所知IB Class 的程度係比英小深的, 所以入得IB, 肯定好叻叻, 我本人 ...
崇小分主流部(英小), 有部份科目用中/普通話教, 每級3班。 另外每級有一班屬國際部, 內地老師普教中, 本地老師英教數,  其餘科目都由外籍老師教。IJSS 小朋友一定要修法文和日文(都是由法籍和曰籍) 老師教。老實講, 本地學校甚少可以有咁多外籍老師。出面IS一般每年收over 10萬學費+數10萬債券。

引用:崇小有2+parts,+3班係英小,+1班係IB,+我所

原帖由 CarXavier 於 14-11-20 發表
崇小有2 parts, 3班係英小, 1班係IB, 我所知IB Class 的程度係比英小深的, 所以入得IB, 肯定好叻叻, 我本人 ...
請問崇小好嗎?網上查到我囝有下午班崇幼,拗緊頭是否應該放棄依家pn am班原校直升定轉崇幼pm。囝囝返pm班一定好辛苦,因為佢上晝唔肯訓覺

回覆 cindywy 的帖子

我個女CASE同你一樣, 她現在放學返來就要眠一眠

引用:Quote:原帖由+CarXavier+於+14-11-20+發表

原帖由 cindywy 於 14-11-20 發表
請問崇小好嗎?網上查到我囝有下午班崇幼,拗緊頭是否應該放棄依家pn am班原校直升定轉崇幼pm。囝囝返pm班 ...
讀緊邊間?interview 老師有冇問會否考慮pm?

回覆 elizatyy 的帖子

想請教英普入祟小(非國際部)機會是否大些? 約有多少%?

回覆:崇真國際班幾時有結果?

知否有多少人今年報崇真幼國際班?

回覆 cindywy 的帖子

其實我都不太清楚現時崇小狀況,但因為崇幼與崇小是同一校舍,開放日時見過崇小學生,感覺他們有禮貎及可以互相以英語交談,所以心想...應該不錯!若有崇小offer,亦會繼續!而我小朋友今年亦是PM班的!

回覆:CarXavier 的帖子

CarXavier, 你囝今年PM班,係2014/15年?你可唔可以分享下囝囝返學嘅野?多唔多功課?