用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 康傑課程
go

康傑課程 [複製鏈接]

請問康傑課程點呀?會不會深?多功課?
[img]http://www.baby-kingdom.com/static/image/common/mobile_v1.gif[/img]
   2    0    0    0

回覆:kitkit100 的帖子

大女讀完pn.其實我都覺深架.n班已教晒A toZ之外。英文既顏色。形狀(凌形,六角形.橢圓形。仲有相比。same /different 等等
但個女返到黎係識晒既。。仲教返我轉頭
功課方面。多係家長做。搵相搵圖
小朋友只做填顏色/蓋印仔

回覆:ZOZOCHAN 的帖子

請問你小朋友是否直升到K1

回覆:康傑課程

我都覺課程都算深,尤其是英文,佢每個月有一個teaching schedule比家長參考,我覺得幾內容都好多,k1就每日1至2樣功課,星期五就3至4樣。其實我最buy佢係多outing參觀活動同德育課程,唔係淨谷學術

引用:我都覺課程都算深,尤其是英文,佢每個月有

原帖由 monkitkit 於 14-11-16 發表
我都覺課程都算深,尤其是英文,佢每個月有一個teaching schedule比家長參考,我覺得幾內容都好多,k1就每 ...
我想問係咪每日都有net teacher

引用:Quote:原帖由+monkitkit+於+14-11-16+發表

原帖由 graceyu1029 於 14-11-16 發表
我想問係咪每日都有net teacher
K1係

多謝分享,仲想問多啲,康傑係5係比較平均?英文冇咁注重喇?

kitkit100 發表於 14-11-16 15:36
多謝分享,仲想問多啲,康傑係5係比較平均?英文冇咁注重喇?
康傑唔係英文幼稚園, 所以唔可以期望小朋友出嚟會有流利英語嗰種, 不過我覺得係足夠應付小一課程!
其實上到小學, 中文比英文難好多, 反而你會希望幼稚園時打好中文基礎

引用:我都覺課程都算深,尤其是英文,佢每個月有

原帖由 monkitkit 於 14-11-16 發表
我都覺課程都算深,尤其是英文,佢每個月有一個teaching schedule比家長參考,我覺得幾內容都好多,k1就每 ...
英文是不是complete sentence 咁講架?可唔可以講下英文點樣深?

K1 下學期開始英文要講complete sentence。A-Z phonics 已在k1教晒,下學期已教緊 in,on,under ,at ....etc

引用:+本帖最後由+jcsze+於+14-11-18+08:43+編輯

原帖由 jcsze 於 14-11-18 發表

K1 下學期開始英文要講complete sentence。A-Z phonics 已在k ...
如果係咁的話,比另外一些學校英文程度又淺左d

回覆 graceyu1029 的帖子

視乎你和那些學校去比較, 如果你同GF 個d 去compare, 可能會淺咗d! 因為康傑只是一間local school, 中英數程度好平均

回覆:康傑課程

請問N班每日都有net教英文嗎?

回覆:jcsze 的帖子

謝謝回覆

‹ 上一主題|下一主題