用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 培道Interview
樓主: wingtam91
go

培道Interview   [複製鏈接]

回覆 apple_love 的帖子

老師冇引導你答返岩?

引用:Quote:原帖由+Lockheart+於+14-11-16+發表

原帖由 apple_love 於 14-11-16 發表
咁請問你覚得培道interview 著重小朋友答岩嗎?因我仔其實反應好好,有禮貌又答曬老師問題,我完全無題水, ...
真係安排得好差,不停轉課室,令小朋友好緊張。同埋校長說玩玩具唔計分,但個label貼後面即係果part都計啦!咁唔老實的學校,令我卻步!

引用:回覆+apple_love+的帖子 老師冇引導你答返

原帖由 Tyson_leung 於 14-11-16 發表

老師冇引導你答返岩?
又無,其中一題有重覆再問,但都係錯

老師冇引導你答返岩?

老師冇引導你答返岩?

引用:我今日都in左,又係果時簡介話o係玩中老師

原帖由 cutenabb 於 14-11-15 發表
我今日都in左,又係果時簡介話o係玩中老師觀察小朋友過程會係傾計咁,但我都係唔覺。
我仔係中細b, 一in老 ...
我懷疑係小學老師,真係好唔friendly,我女好像好驚佢。

引用:Quote:原帖由+cutenabb+於+14-11-15+發表我

原帖由 ferferfer 於 14-11-16 發表
我懷疑係小學老師,真係好唔friendly,我女好像好驚佢。
佢地今日有出動埋小學老師,因上次介簡會有d小學老師我今日都見到

引用:Quote:原帖由+ferferfer+於+14-11-16+發表

原帖由 apple_love 於 14-11-16 發表
佢地今日有出動埋小學老師,因上次介簡會有d小學老師我今日都見到
其實上年都有出小學老師幫手in。

引用:我10點,全程約半個鐘,唔洗等好奈喎,問我

原帖由 amymak888 於 14-11-15 發表
我10點,全程約半個鐘,唔洗等好奈喎,問我女叫咩名,幾歲,邊個同你黎?玩併圖,我女拎住個無既問我砌係邊 ...
老師叫佢切個蛋糕,我女無反應,之後問佢做咩唔切,佢說:都無刀....都係嘅,點會諗到要切本書..

引用:Quote:原帖由+apple_love+於+14-11-16+發表

原帖由 Soyi67 於 14-11-16 發表
個態度會好不同..

回覆:培道Interview

果日簡介會24/10 即截報名果日校長話暫時截數2千零份woo, 佢講4千咁多咩???
如果咁講佢地1日in唔in到2千人咁多?
創價都多人報都分4日考,如果佢地人多到咁2日考哂真係超趕時間,平均一個老師一日in 100個小朋友,佢5間班房1間4個老師, 我11點in撞正個老師已經唔耐煩表現,成個過程係快到。。。

引用:Quote:原帖由+apple_love+於+14-11-16+發表

原帖由 Soyi67 於 14-11-16 發表
我見interview 房門口有d著黑色西裝男人係到安排人入去in,我以為佢地請左d security幫手,原來望真d佢地個牌係老師

回覆:培道Interview

其實的想腳講呢間學校考既野一向都唔係易架!
我有朋友女都係讀呢間,所以我知係難,同我刨哂往年大約考咩,冇可能今年會易。同講真,一間龍校冇咩可能會易

引用:Quote:原帖由+cutenabb+於+14-11-15+發表我

原帖由 ferferfer 於 14-11-16 發表
In個老師係短髮,好唔友善,阿囡好似好驚。阿囡肯做,唔係岩哂,但每做一雨2,都抬頭望下老師有咩反應咁。又拎住minnie封面問阿囡,隻野叫咩名…  但心諗,唔係人人都俾卡通個小朋友睇架麻。出街教阿囡,都唔係教佢卡通公仔名啦。

切本書?又有些奇怪,感覺上佢地今年考得好深,唔以前幾年家長講得咁輕鬆,單係我仔in,老師已拎左7樣教材/玩具出來,好誇張。

回覆:wingtam91 的帖子

delete.

引用:之前comment+話呢間好有愛心,但in+完真係

原帖由 悠悠110409 於 14-11-16 發表
之前comment 話呢間好有愛心,但in 完真係覺得麻麻。等了個半鐘,面試唔使2分鐘。老師唔nice, 問野唔多,又 ...
我好你少少,等左一個鐘,in左都有3-4分鐘

回覆:ferferfer 的帖子

可能真係人太多rundown好趕,老師進攻得好緊要, 我同d朋友in過唔同學校意見係未見過咁無耐性同面口ge老師, 係, 我仔係唔太識講咁多野,但都有d反應比佢,小朋友好直接like就like唔like就唔like, 我仔見佢惡惡地越講越細聲, 佢連第1印象比家長覺得唔好,勿論收唔收(100%肯定reject)已經打折扣, 可能只係呢個老師係咁,其他我行過見到
D老師係friendly好多

w.ling 發表於 14-11-16 00:35
In個老師係短髮,好唔友善,阿囡好似好驚。阿囡肯做,唔係岩哂,但每做一雨2,都抬頭望下老師有咩反應咁。 ...
我都不太喜歡教材或圖書咁多卡通,尤其係迪士尼!咁細個就被迪士尼卡通人物洗腦!被商業化產品牽著走!

回覆:w.ling 的帖子

我fd今日見咪就係本書係minnie面,老師問係邊個來, 個老師都有引導問係咪mickey, 我fd個仔想左下開始擰頭時, 個老師又問係咪minnie,小朋友未擰完答佢就一句話你唔識呀?
我咪同我fd講如果問我仔就一定答唔到mickey定minnie, 因為我地都唔係睇米奇老鼠果d ,如果佢問thomas, winnie the pooh, pocoyo, 芝麻街返而識下, 或者係比d 動物野問下都好丫麻

‹ 上一主題|下一主題