用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 培道Interview
樓主: wingtam91
go

培道Interview   [複製鏈接]

回覆:wingtam91 的帖子

我今日in 3:00,其實過程同等既時間同其它JM講差不多。不過唔知係group玩玩具時係咪已經in緊。因為我見有老師拿住塊版寫野!但我阿女係度行來行去,而其他小朋友就專心玩。
到單獨in都係拼圖、穿珠、問個公仔是男是女、個鼻係邊、睇書。阿女都識答,老師仲話佢好叻全部都識,希望可以入到啦!

引用:我今日in+3:00,其實過程同等既時間同其它J

原帖由 wingtam91 於 14-11-15 發表
我今日in 3:00,其實過程同等既時間同其它JM講差不多。不過唔知係group玩玩具時係咪已經in緊。因為我見有老 ...
個Part係計分,我見老師刻意望下小朋友背面number mark野

引用:我今日in+3:00,其實過程同等既時間同其它J

原帖由 wingtam91 於 14-11-15 發表
我今日in 3:00,其實過程同等既時間同其它JM講差不多。不過唔知係group玩玩具時係咪已經in緊。因為我見有老 ...
果part肯定計分啦

引用:同意,問好多問題,in咗噤多間算深,時間好

原帖由 stevnico 於 14-11-15 發表
同意,問好多問題,in咗噤多間算深,時間好長,我囡就嚟坐唔住!
我都覺得好深!之前in根德,ST·cat都唔覺得難!

回覆:Siufunfanny 的帖子

難就唔算難..有問家長點解簡佢地學校

回覆:培道Interview

就甘聽,早上in個批就考好多問題,之後就問得簡單好多~

回覆:wingxsunny 的帖子

in我个女个老师无问家长问题wow

回覆 wingtam91 的帖子

我估系咪睇bb年紀,我女11月,叫將餅,威化,曲奇放一樣的圖案果度,唔系砌人,我女搞佐一輪做完。然後問donald duck做咩甘開心,唔識講生日。之後問杯,碗,毛巾系咩,做咩,碗咩色,一個公仔同車揀一樣,問屋企有無車,邊個同你玩,有無去公園,識曬,跟住問去公園做咩,講佐玩車車仲要追問仲有咩,要我提sher咩野先講滑梯。無問過我,我女唔好彩遇著個帶口罩同眼鏡的老師,一入去已經唔想睬,老師又唔引導小朋友果只,無走人都算比面啦

引用:回覆+wingtam91+的帖子 我估系咪睇bb年紀

原帖由 Anna媽媽 於 14-11-15 發表

我估系咪睇bb年紀,我女11月,叫將餅,威化,曲奇放一樣的圖案果度,唔系砌人,我 ...
我3月女同你問的差不多,不過無問公園個part,老師好似好趕時間咁,怱怱問好快走得

回覆:Anna媽媽 的帖子

Anna媽媽:我应该同你同一个老师,都係戴口罩架,问的问题差不多一样,我想講老师已经戴口罩就唔該大声D la咁鬼細声,我聽都辛苦,何況我女,識都变唔識

引用:回覆+wingtam91+的帖子 我估系咪睇bb年紀

原帖由 Anna媽媽 於 14-11-15 發表

我估系咪睇bb年紀,我女11月,叫將餅,威化,曲奇放一樣的圖案果度,唔系砌人,我 ...
我個囡都係呢個老師in ar!啲問題一樣!坐最入架ma!我都覺得呢個老師麻麻 完全冇表情!

回覆 stitch小丸子 的帖子

系阿,又完全無引導,我都提佐2次。

其實有無老師引導過小朋友答架,我今日個老師無帶口罩都無引導過呀

呢間係我第8間in嘅幼稚園,前7間我都冇提個水比我個囡,亦都冇重覆過老師嘅問題,我囡都表現好好,但今次,唉!衰晒

回覆:Siufunfanny 的帖子

我真係有點兒驚訝,本來以為培道唔會太挑剔,無諗過會問小朋友咁多問題,而且轉到入好深問……

我今日都in左,又係果時簡介話o係玩中老師觀察小朋友過程會係傾計咁,但我都係唔覺。
我仔係中細b, 一in老師已經狂問問題,完全唔引導, 比唐老鴨書問我仔呢個咩來,我仔答左鴨鴨,雖則唔大夠大聲,我都聽到個仔講都引我講係woo你講左鴨鴨不如大聲d講一。次比老師聽丫,老師就咁無表情唔出聲一陣話呢個係鴨,問鴨鴨做咩野,我仔答洗白白,老師又好似聽唔到咁, 老師話沖涼喎,就o係圖指2樣野毛巾同波問我仔咩來,之後就in完。

仲有併圖形果度我仔拼好左,之後仲有一塊圓形餅,問我仔咩形,我仔唔答掛住睇併好的圖形,咁老師叫我仔收拾,我仔咪收囉,收收下又叫停我仔話呢個圓形,講圓形啦,我仔照收野,之後輕輕比返兜野同張卡比老師,到走時老師面口唔係微笑ga,係cool到我覺得佢唔係教幼稚園,似教中小學囉,由n班到k1我in唔係好多間暫時2年加埋都係in左5間咋,又一村人地仲多人in, 流程人地係好順唔駛等得咁誇張真係呆等,同埋咁多間in佢真係覺得難對中細b係蝕d

引用:我真係有點兒驚訝,本來以為培道唔會太挑剔

原帖由 helenmelody 於 14-11-15 發表
我真係有點兒驚訝,本來以為培道唔會太挑剔,無諗過會問小朋友咁多問題,而且轉到入好深問……
深好過我個小朋友見那個,趕住收工,問得小小就叫走,仲送汽球,一定要人講多謝,係要有禮貌,但有時小朋友情緒唔好,唔講都無計,係都要人講。校長又話愛心學校,但老師們

我諗我同你係同一老師,個老師唔friendly, 好似無乜耐性

‹ 上一主題|下一主題