用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 培道Interview
樓主: wingtam91
go

培道Interview   [複製鏈接]

引用:Quote:原帖由+黑B+於+14-11-15+發表我覺得

原帖由 apple_love 於 14-11-15 發表
我都有考呢個
我都有考哩個,其實深架,仲要對番上下。

又話唔考學術野既。

引用:Quote:原帖由+apple_love+於+14-11-15+發表

原帖由 chok0925 於 14-11-15 發表
我都有考哩個,其實深架,仲要對番上下。

又話唔考學術野既。
我仔可能一月大b,佢攞住個無得砌話呢個正方形黎架喎,咁老師問佢:咁有冇呀,我仔話無呀,之後老師話咁俾番我啦,我仔就俾番佢

回覆:培道Interview

我地in 1130, 好在係个batch 前,等左唔係好耐,但到班房等時,我女已扭眼訓要不停氹佢。

引用:Quote:原帖由+chok0925+於+14-11-15+發表我

原帖由 apple_love 於 14-11-15 發表
我仔可能一月大b,佢攞住個無得砌話呢個正方形黎架喎,咁老師問佢:咁有冇呀,我仔話無呀,之後老師話咁俾番 ...
我女話“無位”。最醒呢题。

阿囡都好扭計,俾啲玩具吸引住。
我仲以為因為咁,冇問家長問題添。

請問今日見完幾時有通知?

12月15日

回覆:cs1673 的帖子

Thx!

剛in完,等左半小時,又吾係講到甘耐。大人坐係隔離,問好多問題,但個仔答哂。

回覆:wingxsunny 的帖子

我都覚得呢间D问题深,老师俾左本Donald duck的書阿女,Donald吹生日蛋糕,问佢点解Donald咁开心,我有D o咀,阿女係咁答快乐,跟住唱左首happy birthday俾老师聽又问佢去公園鍾意玩咩,平时边个同你玩玩具,

我全程由入學校到離開只係九個字,過程都算快同流暢喎~

回覆:stitch小丸子 的帖子

都答得幾好丫,識唱生日歌

我成日覺得唔係全中就一定得,要睇整體

老師會觀察小孩的反應談吐眼神等等。

祝好運!

我覺得安排好差,等等等。。差不多一小時小朋友等得唔耐煩成日想走,由唔眼瞓等到眼瞓,小朋友咁細個真係無咩耐性

安排好差。
失望。
可能係最尾那批,問左2個遊戲,就話走得。

回覆:dcdc2525 的帖子

我朋友見四點,都話老師趕收工

我囡細b唔係點答,老師冇問情景書,反而併圖好快併完,不過見老師咁快話bye bye,衰居多😓

中午時段in已經辛苦,扭眼訓,仲要等黎等去,雖然有答老師,但成程不情願個樣去答老師,衰硬!

引用:我都覚得呢间D问题深,老师俾左本Donald+du

原帖由 stitch小丸子 於 14-11-15 發表
我都覚得呢间D问题深,老师俾左本Donald duck的書阿女,Donald吹生日蛋糕,问佢点解Donald咁开心,我有D o ...
wow~~你囡囡好叻喎!識答到咁好勁了!大B?我囡老師只係問名,幾歲,邊個帶你來,拼個塊生果面(多咗舊方型,好彩我囡都識問番老師,"無位喎?!"),跟住就拿個生果問名?同俾杯碗問乜嘢來?最後拿個女仔公仔問眼耳口鼻,都冇問故事書...跟住就嚮張學校叫我哋面試時帶去嘅顏色紙上tick咗大tick,叫我囡可以出去攞汽球,考試全程冇問家長,感覺好快就完,仲快過我哋入去時沒in完其他的小朋友出課室前望返老師見佢超攰樣

我10點,全程約半個鐘,唔洗等好奈喎,問我女叫咩名,幾歲,邊個同你黎?玩併圖,我女拎住個無既問我砌係邊,我問呢個有無,女話無,我叫佢砌第2個,砌完老師講Donald duck書,問佢做緊咩,女話沖涼,老師問你點沖涼架,有無洗面,洗頭?之後,去到最後1頁講生日會,我叫女唱生日歌,佢唔唱,得我同老師係度唱,之後吹蠟燭,老師叫女切蛋糕比一塊佢食同自己食,再問2邊個無食,女話媽咪,叫女切比我食,之後就問我野,邊個照顧,有無工人,有無番緊學……都傾得幾多,之後bye時老師做左個得意動作,呀女係度笑又跟住佢做動作,玩左2下我拉佢走,驚阻住人

引用:我10點,全程約半個鐘,唔洗等好奈喎,問我

原帖由 amymak888 於 14-11-15 發表
我10點,全程約半個鐘,唔洗等好奈喎,問我女叫咩名,幾歲,邊個同你黎?玩併圖,我女拎住個無既問我砌係邊 ...
我個老师竟然?我女媽咪叫咩名,爸爸叫咩名,好彩我識,又有玩cookies 砌人樣,又?daisy 個蝴蝶咩色,Minnie 咩色,阿女自己個又咩色

‹ 上一主題|下一主題