用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 培道Interview
樓主: wingtam91
go

培道Interview   [複製鏈接]

安排真係麻麻,除鞋玩玩具,好快又要著鞋走,去到waiting room坐唔夠兩分鐘就面試,一樣未坐好就開始,老師感覺好趕時間,又唔笑.......

引用:安排真係麻麻,除鞋玩玩具,好快又要著鞋走

原帖由 cloveo 於 14-11-15 發表
安排真係麻麻,除鞋玩玩具,好快又要著鞋走,去到waiting room坐唔夠兩分鐘就面試,一樣未坐好就開始,老師 ...
其實,我好心儀哩間,但安排得好差,真係等到我小朋友不停摟同想走,我又要安撫佢,同老師無咩笑容好趕,明白可能多人報名⋯,我有啲失望。

回覆:w.ling 的帖子

系,一邊講一邊要小朋友指出狗和魚起邊度

The arrangement is really bad: they missed our form at the registration counter and we waited for 15 mins before they found it. We were interviewed with the next half hour batch of kids.  The teacher had no patient and smile during interview.

前前後後個半鐘~~等了又等
我囡囡中午時段In~~

回覆:chok0925 的帖子

Me2…等的時間太多,阿仔等到發晒脾氣,又喊又唔肯落地玩玩具,in咁多次第一次係咁。勉強去到見老師,但第一part已經扣晒分

引用:Me2…等的時間太多,阿仔等到發晒脾氣,又

原帖由 chr 於 14-11-15 發表
Me2…等的時間太多,阿仔等到發晒脾氣,又喊又唔肯落地玩玩具,in咁多次第一次係咁。勉強去到見老師,但第 ...
我見有對母子我同佢一齊走,小朋友喊緊,出到黎啊媽同老公講interview過程,啊媽個樣好無奈,佢老公對住個仔講左一句:一陣你就知死

我想話,小朋友摟計喊,可能係等得太耐呢,又可能係其他原因,唉

今日下午12:00面試完,形式與上面大家講既大致相同,覺得問題比其他學校深,而且我的細龍女發揮又無平時咁好,可惜。

回覆:培道Interview

等侯區仲要家長抱住小朋友坐,無得每人一張櫈,我個仔好想自己坐,無奈!

引用:噢,老師無問我啊,可能唔係太重要呢!我見

原帖由 helenmelody 於 14-11-15 發表
噢,老師無問我啊,可能唔係太重要呢!我見好多jm都話,不用in家長,可能吹下水唔計分呢。

...
佢简介会时又話不会考小孩。

回覆:Pinkmoon 的帖子

我都有一點驚訝,老師都問了小朋友好多問題,仲多過見民生的。

我覺得程度偏深,第一樣跟住幅圖用四塊曲奇砌返個人樣,但實際有五塊曲奇俾你玩,第五塊我女搞左好耐

同意,問好多問題,in咗噤多間算深,時間好長,我囡就嚟坐唔住!

引用:係禮堂有人mark分,有個小朋友喊,老師專登

原帖由 Katrina@Chan 於 14-11-15 發表
係禮堂有人mark分,有個小朋友喊,老師專登炒底佢number, 我見到小朋友離開mat又炒。

佢叫你將label貼係後 ...
即係禮堂分AB組時,已開始mark分?

有冇問小朋友想返上/下班?

回覆:Lockheart 的帖子

無問啊~

睇嚟每個老師問嘅嘢都唔同,咁佢地用咩標準揀學生?

引用:真係等左好耐我個小朋友,好唔耐煩係咁想走

原帖由 chok0925 於 14-11-15 發表
真係等左好耐我個小朋友,好唔耐煩係咁想走,但有問我問題我答得好差

...
等左一個鐘先有得in,大人小朋友都辛苦,我見好多小朋友扭抱,媽媽辛苦透大氣

引用:我覺得程度偏深,第一樣跟住幅圖用四塊曲奇

原帖由 黑B 於 14-11-15 發表
我覺得程度偏深,第一樣跟住幅圖用四塊曲奇砌返個人樣,但實際有五塊曲奇俾你玩,第五塊我女搞左好耐:sickm ...
我都有考呢個

‹ 上一主題|下一主題