用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 urgent!! 有冇家長坐過virgin airline?
樓主: Molin123
go

urgent!! 有冇家長坐過virgin airline? [複製鏈接]

回覆 CPU1995 的帖子

我係Virgin website睇只可book到11月中?你點book架可否教我

引用:回覆+CPU1995+的帖子 我係Virgin+website

原帖由 scso 於 14-12-11 發表

我係Virgin website睇只可book到11月中?你點book架可否教我 ...
Virgin可打電話2532 6060訂及查詢機票事宜,電話一定有人聽及很詳細解答機票任何問題,唔好似其它航空公司轉轉折折先有人聽電話。

Virgin現在可先訂2015年九月去11月10日返,但Virgin可以免費比你改一次機位、即你下年一月中致電Virgin將11月10日機位改2015年12月頭,唔駛上網改,非常方便。

ic, Thanks!

CPU1995 發表於 14-12-11 09:14
Virgin可打電話2532 6060訂及查詢機票事宜,電話一定有人聽及很詳細解答機票任何問題,唔好似其它航空公司 ...

請問要經Virgin官網訂先有呢個免費改一次機位的優惠嗎? 經其他公司訂有冇? thanks.

引用:Quote:原帖由+Molin123+於+14-11-14+發表多

原帖由 CPU1995 於 14-12-11 發表
咋天出了Virgin下年九月四日飛英十二月返港只需$12910。
是學生機票嗎?Baggage Allowance 是多少呢? 謝謝.

Honey917

回覆:Honey917 的帖子

詳情可打Virgin 2532 6060問,阿仔不是學生票,行李23kg,如要加一件23kg行李,好似加約HK$600.

回覆:CPU1995 的帖子

有冇人知道如果坐Virgina 機
的extra legroom seat 要加£40
值得嗎?亞仔明晚飛回香港啦!
希望盡快知道,thx

引用:有冇人知道如果坐Virgina+機 的extra+legro

原帖由 Molin123 於 14-12-13 發表
有冇人知道如果坐Virgina 機
的extra legroom seat 要加£40
值得嗎?亞仔明晚飛回香港啦!
有好有唔好!Leg room係多左,但若坐正中間三個位的那種,左右兩邊通道的乘客有時去下厠所就會係你前面穿插,有時空姐都係咁借過,想瞓覺都會比人踢醒!

回覆:gogowei 的帖子

Oh ic, thx

回覆 Molin123 的帖子

如果相差$100一定坐Virgin啦!直航嘛!Virgin好準時,不過足16歲就方便些,不用UM!

引用:回覆+Molin123+的帖子 如果相差$100一定坐

原帖由 Taimum 於 14-12-14 發表
回覆 Molin123 的帖子

如果相差$100一定坐Virgin啦!直航嘛!Virgin好準時,不過足16歲就方便些,不用UM! ...
發覺幾次check 都係BA 同Virgin 差不多價,甚至仲平,我地儲開avio,所以都係book BA

其實而家CX EASTER 3-4月 BOTH WAY 都係 700-800 磅

回覆 Ruby1219 的帖子

我之前聽agent講,BA多罷工,所以差不多價錢,我會坐Virgin.

引用:其實而家CX+EASTER+3-4月+BOTH+WAY+都係+70

原帖由 eric5118 於 14-12-15 發表
其實而家CX EASTER 3-4月 BOTH WAY 都係 700-800 磅
Really ? How come?
In sept, 1 bought feb 28 - mar 6 CX flight for my hubby, it was $8xxx only, but not school term breaks la

Ruby1219 發表於 14-12-18 21:44
Really ? How come?
In sept, 1 bought feb 28 - mar 6 CX flight for my hubby, it was $8xxx only, but  ...
我係買 3月21號 LHR>HKG
4月10幾再返去 .. 見到最平有6XX 磅 但就睇你岩唔岩時間

引用:Quote:Ruby1219+發表於+14-12-18+21:44+Rea

原帖由 eric5118 於 14-12-19 發表
我係買 3月21號 LHR>HKG
4月10幾再返去 .. 見到最平有6XX 磅 但就睇你岩唔岩時間
I c. Usually much more expensive  for the school break dates and timeslots!!

回覆 Ding 的帖子

咁平嘅?我經agent13xxx,來回4個月票,點訂嫁?

回覆:Sheep006 的帖子

每年開學前我會俾晒資料 agent,當佢見到有平機位就會 hold 住,直到最後航空公司要 confirm 時,就叫我俾錢。平機票通常都要預早留意,亦視乎當日有幾 full 決定。上一次開學就貴少少要 $11,000

Ding

引用:每年開學前我會俾晒資料+agent,當佢見到有

原帖由 Ding 於 15-01-11 發表
每年開學前我會俾晒資料 agent,當佢見到有平機位就會 hold 住,直到最後航空公司要 confirm 時,就叫我俾 ...
是否不是學生票?行李只有20kg 呢?

引用:Quote:原帖由+Ding+於+15-01-11+發表每年開

原帖由 Honey917 於 15-01-11 發表
是否不是學生票?行李只有20kg 呢?
EK學生票丶行李有35Kg

Ding
‹ 上一主題|下一主題