用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 urgent!! 有冇家長坐過virgin airline?
go

urgent!! 有冇家長坐過virgin airline? [複製鏈接]

如題!
Compare w emirates

2    0    0    0

回覆:Molin123 的帖子

EK唔舒服?阿仔話OK、舒服喎!

Emirates 要轉機,中間可能要等一段時間,而且要考慮一下同學是否可以自己轉機,不然Virgin是直航,免除當中的情況
個人覺得Emirates也坐得舒服

回覆:urgent!! 有冇家長坐過virgin airline?

阿仔13歳已經開始搭EK,轉機無問題,因為學校應該有其他同學一齊搭。同埋D時間啱,同日中午到英國。佢話鍾意搭EK,D位舒服,食物也好。剛訂了下年4月尾飛英國來回$10,000 有找

Ding

引用:Emirates+要轉機,中間可能要等一段時間,

原帖由 AgnesVivo 於 14-11-13 發表
Emirates 要轉機,中間可能要等一段時間,而且要考慮一下同學是否可以自己轉機,不然Virgin是直航,免除當 ...
如果Virgina airlines 跟emirates
只差$100 是否Virgina 底些,
因此終是直航
他都是今年才去英國讀書,
但想他Christmas 回港度假

Thx ALL for your sharing

回覆 Ding 的帖子

咁早訂到?點訂?

回覆:亮燈 的帖子

越早訂越平呀

Molin123 發表於 14-11-13 20:00
如果Virgina airlines 跟emirates
只差$100 是否Virgina 底些,
因此終是直航

相差 GBP100?
我自己就覺得坐 Virgina 好,因為直航丫嘛,可減少轉機的風險:

1. 自己轉唔切機,
2. 第二程機有延誤,如天氣影響引致延誤
3. 行李轉唔切機的風險,
4. 如果咁岩當天小朋友唔係幾舒服的話,就梗係唔想佢轉機再要等幾粒鐘。

當然,有d 人就鐘意坐轉機的,因為唔駛在一程機困住十幾小時,佢地覺得落一落機,個人可以鬆一鬆。

你考慮考慮。 

梁媽媽

可以訂一年內機票。愈早訂,攞到平機位機會愈高,我 agent 已經幫我 hold 在票。deadline 前 confirm 就得

Ding

回覆:urgent!! 有冇家長坐過virgin airline?

我仔要在 Newcastle 落,無直航,點都要轉,所以邊度轉都一樣

Ding

引用:如題! Compare+w+emirates +

原帖由 Molin123 於 14-11-13 發表
如題!
Compare w emirates
16歳以下小朋友搭virgin要和一位16歲以上同行搭同一班機,不然virgin會要求簽證明上機下機都有人在機埸接送!出飛前要先check清楚啊!

回覆 Ding 的帖子

因為我上EK個網係冇咁早買到喎!

我昨日上去都可 book 下年4月去英國,7月返香港,唔使 HK$10,000。剛剛上去睇都仲可以 book 到下年 10 中。

Ding

回覆 Molin123 的帖子

如果足16歲價錢又相差得小,我一定坐Virgin, Virgin又直航又準時,佢須然唔係A380, 但佢都係大机,我阿仔上學年都坐左2次來回,早机到可以慢慢搭火車回校,仲有我阿仔個2次來回都未足16歲,到机場check in時揾個大哥哥一齊check in就ok, 跟住便安排佢地坐埋一齊,完全無問題。

回覆 Ding 的帖子

係呀!原來自己懵左,我依家等緊下年9月去12月返香港,但未有得Book住。

回覆:梁媽媽 的帖子

多謝妳寶貴的意見!
現在訂Virgina $15xxx(hK$)
跟emirates 貴$100 (HKD)!

回覆:Howareu1234 的帖子

我亞仔17yrs

回覆:Taimum 的帖子

Thx

引用:多謝妳寶貴的意見! 現在訂Virgina+$15xxx(

原帖由 Molin123 於 14-11-14 發表
多謝妳寶貴的意見!
Check 左 Virgin airline, Easter 返英國來回直航 只係$10,750 咋,有冇jm book 左呀?我囡囡未夠16歲,想睇下有冇姐姐哥哥可以一齊飛

引用:多謝妳寶貴的意見! 現在訂Virgina+$15xxx(

原帖由 Molin123 於 14-11-14 發表
多謝妳寶貴的意見!
咋天出了Virgin下年九月四日飛英十二月返港只需$12910。

‹ 上一主題|下一主題