用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 高主教書院小學部 高小生,放學後補習班
go

高小生,放學後補習班

我是在職媽媽,所以小朋友放學後需要安排上補習班,等大人放工之餘亦希望可以完成家課。請問高幼生通常在那間補習社上補習班呢?最好可以接送,thx

回覆:高小生,放學後補習班

有無家長知道呢?

回覆:sumaggie101 的帖子

google 下,唔難找到

引用:google+下,唔難找到 +

引用:我是在職媽媽,所以小朋友放學後需要安排上

引用:google+下,唔難找到 +

原帖由 violetsareblue 於 14-11-27 發表
google 下,唔難找到
我係想找有口碑日d,thx~

引用:Quote:原帖由+cyhh+於+14-11-13+發表我是在

原帖由 sumaggie101 於 14-11-30 發表
hi, do u worried if they go to tution class after school every day will be very tired?
唔擔心,因為kg時佢亦係全日,沒午睡,而且我唔會俾佢好長時間

聽講有些港島區的補習社,而家一聽到係高主教小學就唔收,因為今年「改革」後程度太谷,幫高小補習又辛苦又未必一定有進步,有得㨂客的都寧願唔收高小學生喎……

引用:聽講有些港島區的補習社,而家一聽到係高主

原帖由 rhearn 於 14-12-04 發表
聽講有些港島區的補習社,而家一聽到係高主教小學就唔收,因為今年「改革」後程度太谷,幫高小補習又辛苦又 ...
其實我已經搵到3間喇,只係想問吓有無專補高主教嘅(3間都係有補過高主教或者補緊高主教,但唔係專補),所以應該無咁嘅事

回覆 cyhh 的帖子

Good Luck!

引用:回覆+cyhh+的帖子 Good+Luck!

原帖由 paintmom 於 14-12-05 發表
回覆 cyhh 的帖子

Good Luck!
Thx咁請問你有介紹嗎?

回覆:sumaggie101 的帖子

I will prefer not to go unless both he and me cannot handle, don't want him to get addicted to tuition schools so soon.

violetsareblue 發表於 14-12-11 11:06
I will prefer not to go unless both he and me cannot handle, don't want him to get addicted to tuiti ...
多謝回覆。其實係因為大人未放工,又無工人,所以先打算俾佢去補習班,有個地做功課,大人放工後再同佢睇,佢回弋家時希望完成大部份,輕鬆d。認同有d補習班會dum懶小朋友,因為會陪做、講答案,所以我特登上來問,早d揀

sumaggie101 發表於 14-12-11 11:39
r they at HK Island?  can u pm me the details?  any suggestion for kln side?
係呀,灣仔。九龍唔清楚啊。因為我係住學校附近咋

回覆 cyhh 的帖子

其實補乜都無用~ 辭左份工"盡力配合"咯~

讀唔上咪正如你話 "跟唔到,都係要轉2線學校架喇"~

何必咁緊張呢~ 

引用:回覆+cyhh+的帖子 其實補乜都無用~ 辭左

原帖由 enquire 於 14-12-11 發表
回覆 cyhh 的帖子

其實補乜都無用~ 辭左份工"盡力配合"咯~
係呀,大家咁話啦!

回覆:cyhh 的帖子

如果你發現邊間補習好,請分享,just in case I need it.

唔知點解咁多人對高小都咁負面?!真係咁差?如換個角度諗,如高小是津小唔使學費,又遇到呢個情況:新校長大改革,家長會唔會無咁多不滿?

引用:如果你發現邊間補習好,請分享,just+in+ca

原帖由 violetsareblue 於 14-12-14 發表
如果你發現邊間補習好,請分享,just in case I need it.

唔知點解咁多人對高小都咁負面?!真係咁差?如 ...
呢度係我搵到嘅資料,你可以參考吓:

補習社

http://www.zenithoodhk.com/#!untitled/cv74

http://www.educations.com.hk/index.php-option=com_content&view=article&id=2&Itemid=2.htm

呢2間都話補過高主教小學,但唔係齋補高小,亦可以接校車嘅,但我未上過去,唔知會唔會好操卷式。

另外仲有一間,喺灣仔道,叫博文教育,喺灣仔道近集成嘅,電話係2575 8123,我之前報過佢地嘅活動,覺得d人幾好,而且亦唔雜,學生好多係聖方濟各嘅,佢地都接校車,如果無更好選擇,我可能會揀佢,因為小朋友都中意果度d staff,亦係最近高小嘅。

好唔好就唔知,just share