用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 優才(楊殷有娣)書院 問:優才出offer未?有幾多人已經交左功課? ...
樓主: Cavebaby
go

問:優才出offer未?有幾多人已經交左功課?   [複製鏈接]

回覆:問:優才出offer未?有幾多人已經交左功課?

我交左一份自己都唔知寫乜的垃圾...其實真係好煩,我好清楚阿仔係唔谷得果隻,佢會好反抗,而且佢本身有好多興趣,佢會花好多時間研究佢鍾意的東西。佢亦唔鍾意做nobody, 經常做啲野引人注意。我知道唔谷,係小班教學的學校比較適合佢。但奈何身邊有親戚好衰,話優才係人都收(暗示我個仔唔叻等等,因佢兩個仔讀喇叭),我為左咁唔開心,因為佢一定講一世。我有20分自行,不過機會都微。我都唔知點呀而家!

冇可能係人都收 我仔前年考 5個同學一齊考 只有一個考到

回覆:maomaochoi 的帖子

唔好理人點講,只有你最了解自己嘅小朋友!

引用:我交左一份自己都唔知寫乜的垃圾...其實真

原帖由 maomaochoi 於 14-11-17 發表
我交左一份自己都唔知寫乜的垃圾...其實真係好煩,我好清楚阿仔係唔谷得果隻,佢會好反抗,而且佢本身有好 ...
讀喇叭唔代表d 乜,因為係靠派彩入去,入到去只代表佢運氣好少少!我地去考直資,私立,入到去至係靠實力

我交左一份自己都唔知寫乜的垃圾...其實真係好煩,我好清楚阿仔係唔谷得果隻,佢會好反抗,而且佢本身有好 ...
既然已經歷過升上一這階段,點解仲會讀喇叭為係叻嘅?

還有一個考慮就係高小校舍係將軍澳,我住西九,將軍澳真係好遠,無諗過搬。優小設學時間早嗎?我最緊張其實係充足睡眠(好無聊啊😜)

引用:Quote:原帖由+maomaochoi+於+14-11-17+發表

原帖由 erniewellie 於 14-11-17 發表
既然已經歷過升上一這階段,點解仲會讀喇叭為係叻嘅?
有啲人係唔會放過任何認叻的機會,佢話大把男拔仔(幼稚園舊同學)

有啲人係唔會放過任何認叻的機會,佢話大把男拔仔(幼稚園舊同學) 求佢俾喇叭試卷佢...佢細女同我阿仔一樣大,由肚裏邊個識踢媽咪開始鬥,不斷比到而家

引用:還有一個考慮就係高小校舍係將軍澳,我住西

還有一個考慮就係高小校舍係將軍澳,我住西九,將軍澳真係好遠,無諗過搬。優小設學時間早嗎?我最緊張其實 ...
一d唔無聊,因為我都係咁諗

唔駛理人。

呢d家長不停想同人爭第一。。。佢自己係最慘。。不停計算別人和自己仔女。。

回覆:maomaochoi 的帖子

係人都收就唔會有咁多post 啦!:;pppp:

我今日都收到電話問我交唔交? 我又係15號交左,但佢地話無收到要再send

maomaochoi 發表於 14-11-17 17:48

唔好理佢講乜,串番佢一句,你緊係未考過直資同私校,二千幾人報無理由收得晒。再比個冷笑佢。

回覆:carka 的帖子

Same too !!!

用咁多時間攪D行政工作,不如用心教好d學生!

你為小朋友已經做得好好啦! 等待真系好辛苦又慢長, 我都等緊心儀果間, 重未有消息,大家加油啊!

回覆 maomaochoi 的帖子

你小朋友似英華仔嗰隻

醒目開學勳章

'但奈何身邊有親戚好衰,話優才係人都收' 你親戚又錯唔晒! 梗係收人啦, 唔通收動物咩!?

引用:回覆+maomaochoi+的帖子 你小朋友似英華仔

原帖由 twotwoshing 於 14-11-18 發表
回覆 maomaochoi 的帖子

你小朋友似英華仔嗰隻
我個仔最唔鍾意英華佢話老師問佢問題,但佢唔識,已經同老師講唔識,但老師仲repeat 問題2次,佢唔鍾意。然後求其答老師-1(果條係數學題)。我問佢仲乜答人-1,佢話我叫佢唔識都要試,但佢唔想撞答案,但又真係唔識,咁答-1就一定錯啦我真係相信你幾叻都好,面試真係要技巧....

‹ 上一主題|下一主題