用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 優才(楊殷有娣)書院 問:優才出offer未?有幾多人已經交左功課? ...
go

問:優才出offer未?有幾多人已經交左功課?  

如題,有冇人知佢開始出conditional offer未?另外,我仲未做好份功課,好老實,日日放工返屋企,已經冇乜時間,日日攞住本書返工但都未有進展!除非可以比我靜坐兩三個鐘唔做其他野,如果唔係都好難完成,睇黎又要開夜車做。

回覆:問:優才出offer未?有幾多人已經交左功課?

應該未出。你先前有冇3rd in?如果有,就快d做,唔知有冇影響。我都係靠開夜車先做到。加油!

我也未做,是1st waiting, 但未有3rd in。

唔好以為一招了,12年有排你做

😂😂😂

引用:唔好以為一招了,12年有排你做 +

原帖由 derkin 於 14-11-12 發表
另類家校合作…

derkin 發表於 14-11-12 12:09

優中同優小唔同校長, 唔洗做足12年啩.

引用:Quote:derkin+發表於+14-11-12+12:09+唔好

原帖由 tantanmama 於 14-11-12 發表
優中同優小唔同校長, 唔洗做足12年啩.
為左小朋友,父母真係會傾盡全力! 其實父母都學到野嘅!

我都未做咋,15號就要交,一定要做通宵先得

回覆:carka 的帖子

Submitted early this month

引用:Submitted+early+this+month +

原帖由 mamay 於 14-11-12 發表
Submitted early this month
你最乖,優才最鍾意!得閑可以交多份,再加分

我諗住15日午夜12點前交,星期六可能要揾間starbucks坐低寫埋佢

引用:Quote:原帖由+mamay+於+14-11-12+發表Submi

何必口咄咄迫人呢?每人也有自己的選擇,家長們又不是在做壞事,大家只是想為子女爭取一份安穩罷了

PS 我是第一round已被reject的一群

引用:Quote:原帖由+mamay+於+14-11-12+發表Submi

因為十一月會忙,要同仔prepare 其他學校2nd 同3rd interview.
之前嗱假陪大仔考試、佢温書而我睇書,所以好快睇完本書

引用:我諗住15日午夜12點前交,星期六可能要揾間

原帖由 csy_0101 於 14-11-12 發表
我諗住15日午夜12點前交,星期六可能要揾間starbucks坐低寫埋佢
加油

引用:Quote:原帖由+derkin+於+14-11-12+發表你最

原帖由 傻太 於 14-11-12 發表
何必口咄咄迫人呢?每人也有自己的選擇,家長們又不是在做壞事,大家只是想為子女爭取一份安穩罷了

...
Thanks

回覆:mamay 的帖子

點解有人似係原本唔駛上堂,而家有得in ....

http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2938878&extra=page%3D1

???

引用:點解有人似係原本唔駛上堂,而家有得in+...

原帖由 IP_Baby 於 14-11-12 發表
點解有人似係原本唔駛上堂,而家有得in ....

http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2 ...
Gt啱啱上星期六in咗一批原本2nd waiting嘅人。ok就可以升上1st waiting 同上堂。

傻太 發表於 14-11-12 21:15

...
邊個敢話自己冇為子女升小一的事'做嘢'丫.
有人好努力返工賺錢俾子女補習, 上interview class.
有人好努力炮製CV, 寫求位信.
有人好努力谷子女的學術, 禮儀.
有人好努力打通人脈.

換個角度睇, GT first waiting家長好努力地睇書, 迎合學校文化. 其實都幾正當.

見另一thread st Louis有導向班,GT有家長天才班,如果同時有兩間offer,家長及小朋友都會很充實。