用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 已被知會我小朋友唔會被收原校K1
樓主: ferrymama
go

已被知會我小朋友唔會被收原校K1  

九龍塘 ?  York定迦南 ? 邊間咁衰?

可以pm我是哪一間幼稚園嗎?因不想浪費時間去報這種學校.

回覆:已被知會我小朋友唔會被收原校K1

我明白大家好想知邊間學校,我都好想講出黎比大家有个心理準備,不過由於小朋友仍係入面讀,唔想比學校知道左對佢唔好,我遲下一定會話比大家知。不過最意外既係收到有d同校家長PM相認,發覺原來咁既情況都唔止我一个,只可以話呢間係學店,唔係教好"學生",係選"好學生"教……我對神校已無期望,無錯,所謂神校/名校…好多係可以錦上添花,但絕不能雪中送炭……做家長選左名校,記得要做兩手準備,不竟,每个小朋友都係唔同,我樂意接受我小朋友好動,事事好奇既个性,係呢間學校連我小朋友唔肯係自由時間玩玩具而選擇睇書都容不下,用一个“怪","唔合群"既字去形容,我想他們是想要一班"一个口令,一口動作"既紀律部隊。我說得太多了…………,我等小朋友轉左校,我會逐一回覆各位PM查詢的學校名稱。謝謝

babykellie  我都系度搵到同校家長,發覺唔止   發表於 14-11-12 17:07

引用:九龍塘+?++York定迦南+?+邊間咁衰?

原帖由 se6b03 於 14-11-12 發表
九龍塘 ?  York定迦南 ? 邊間咁衰?
我都有睇樓主之前的回覆,如果二估一,後者多為happy school, 好free, 命中機會較微!可能有第三第四間呢!

引用:我明白大家好想知邊間學校,我都好想講出黎

原帖由 ferrymama 於 14-11-12 發表
我明白大家好想知邊間學校,我都好想講出黎比大家有个心理準備,不過由於小朋友仍係入面讀,唔想比學校知道 ...
呼之欲出了!
樓主的小朋友冇損失!有愛心的學校多的是!你的觀點我亦好認同!

樓主唔好唔開心,加油,呢度好多人支持你。
如果樓主講得神校/名校,就應該係果間,唔係之前媽媽send 果個post 既link 果間,因為果間唔可以講係神校/名校,我都想知邊間幼稚園咁樣,樓主settle 哂所有野之後可以pm 我邊間嗎?

引用:樓主唔好唔開心,加油,呢度好多人支持你。

原帖由 BabyLee0707 於 14-11-12 發表
樓主唔好唔開心,加油,呢度好多人支持你。
如果樓主講得神校/名校,就應該係果間,唔係之前媽媽send 果個p ...
會,我會回覆所有之前查詢既媽媽

引用:Quote:原帖由+BabyLee0707+於+14-11-12+發

Can you pm me the school later also?

引用:Quote:原帖由+BabyLee0707+於+14-11-12+發

我想問下你in那間即刻有k1 offers
我也想幫定小朋友,而家又無n,又無k 1,
都好傍偟

我同事個仔又係比學校勸退,有d類似,
他讀think,所以我對呢間有保留。

回覆:longsky 的帖子

see PM

樓主,你小朋友係屬於活潑型,非常可愛,充滿童真,我也鼓勵我女透過活動去學習,從未要求佢坐定,支持你去找合適playgroup or pn .... add oil

回覆:ferrymama 的帖子

樓主可以PM邊間學校我知嗎?

回覆 ferrymama 的帖子

樓主可唔可以PM我邊間學校嗎?

回覆:ferrymama 的帖子

請問可以pm我邊間學校嗎?我唔想報咁嘅學校。

我都想知邊間?今年耍報學校,麻煩你告知

l want know also, many thx!

ferrymama, would u pls pm me the school name, I don't want my girl to study such non caring school as well, thanks.

Congrats on your K 1 offer, hope ur kid can have a happy kindergarten life. May I know the school name too. Really wanna avoid this kind of so-called "famous" school.

我都想知係邊間呀!麻煩你方便時pm我,thanks