用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 收到港澳信義會錫安紀念幼稚園面試通知書 ...
樓主: OsansanO
go

收到港澳信義會錫安紀念幼稚園面試通知書

係架,想比小朋友讀happy school,但又怕小學追得辛苦,所以教育局好有問題,難道要谷功課先叫學到野咩?

我都推左幾間, 揀錫安.小朋友先快樂幾年先啦, 我唔信快樂既學校學唔到野囉. 如果連果幾年既快樂時光都冇, 大左問佢童年有咩快樂記憶, 話冇既都幾慘下. 要谷既都唔差在果1,2年, 小朋友俾你曉飛,翅膀都未夠硬啦.放鬆d啦, 各位媽媽.

引用:我都推左幾間,+揀錫安.小朋友先快樂幾年先

原帖由 sunoil 於 14-12-09 發表
我都推左幾間, 揀錫安.小朋友先快樂幾年先啦, 我唔信快樂既學校學唔到野囉. 如果連果幾年既快樂時光都冇,  ...
認同讀happy school
,我大仔五年级,仍記住幼稚園是很開心的-

回覆:sunoil 的帖子

Hi,請問你仔仔係全日定am offer?睇下仔仔可唔可以同你小朋友做同學仔~

回覆 sunoil 的帖子

我都係鍾意happy school,我直頭連幼稚園呢幾年都唔比佢學野,興趣班例如游水例外,學英文拼音果D都唔想,但諗就咁諗,到時先算,我矛盾地又怕佢上小學辛苦,所以問下有無媽媽知錫安課程係點。咁大家都可以做同學仔,你小朋友全日對嗎? 我小朋友上午。

我仔全日呀到時大家開谷傾啦

回覆:sunoil 的帖子

好呀~ 到時開左麻煩通知聲丫~唔該哂

請問各位家長, 佛教傳康你地點睇呀?

回覆:收到港澳信義會錫安紀念幼稚園面試通知書

我仔全日k1.

curly    發表於 14-12-11 13:21

難道呢度無AM同學仔?

博康幼稚園我唔識呀..呢位媽媽唔好意思...

回覆:收到港澳信義會錫安紀念幼稚園面試通知書

其實傅康比錫安仲近我屋企。但我揀錫安。

sunoil 發表於 14-12-10 16:08
我仔全日呀到時大家開谷傾啦
開谷啦

http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3000598&highlight=%E6%B8%AF%E6%BE%B3%E4%BF%A1%E7%BE%A9%E6%9C%83%E9%8C%AB%E5%AE%89%E7%B4%80%E5%BF%B5%E5%B9%BC%E7%A8%9A%E5%9C%92

OsansanO 發表於 14-11-6 21:08
囝囝係超細b,今日第一封收到面試通知書,面試結果囝囝列為備取生,姐冇人讀先補上,係咪好小機會入到?想問 ...
see up