用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 觀塘K interview 討論區
樓主: lwy_brenda
go

觀塘K interview 討論區   [複製鏈接]

回覆 Mocheongcheong 的帖子

我個timeslot 全部11, 12月B, 所以大家唔爭得遠, 不過阿女唔爭氣, 又唔望老師, 又唔肯開口答問題, 連多謝都無講

引用:回覆+Mocheongcheong+的帖子 我個timeslot

原帖由 piggymonkey 於 14-11-05 發表

我個timeslot 全部11, 12月B, 所以大家唔爭得遠, 不過阿女唔爭氣, 又唔望老師 ...
如果當時老師同你囡囡玩時佢有反應嘅應該都ok嘅。咁你仲有報咗邊幾間,睇吓到見唔見到?

引用:吾知大家有無報浸信會,+有冇用家可以分享下

原帖由 antheny 於 14-11-05 發表
吾知大家有無報浸信會, 有冇用家可以分享下?謝
我報左觀浸,8號in啦,我有去open day,家長,老師,學生俾我既感覺良好,係舊左少少
另外,我都報左李詠貞,陳蒙恩,基法

引用:報咗基法,油塘同鯉魚門明愛,觀幼,金麗星

原帖由 karinawong1031 於 14-11-05 發表
報咗基法,油塘同鯉魚門明愛,觀幼,金麗
星期六下晝 IN金麗,不過我老公唔鍾意佢太過“中國風”
再跨區報 ...
金麗係藍田區嘅名校之一,最多家長都帶小朋友去in,聽講程度幾高,小學派位幾好。不過我自己冇幫個囝報;自己知自己個囝係咩料,無謂阻住晒

引用:回覆+Mocheongcheong+的帖子 我都in+咗平

原帖由 piggymonkey 於 14-11-05 發表

我都in 咗平田救世軍, 但我女12月細b, briefing 時聽到細B 取錄機會係50個收1 ...
果日校長講如果只選上午班,就 50 個收一個,如果上下午都選,就大約 10 個收一個,呢個數據係指所有申請者,無指明係 for 細 B~

回覆:piggymonkey 的帖子

me too... my son got fever n called to ask whether extend interview. She said no and ask me to apply pn ad my son is small b..

回覆:Mocheongcheong 的帖子

你in 邊間?

回覆:wkfk8004 的帖子

聖安叢 in D乜?我囝病了可以下星期補 in? D老師  nice ng nice

引用:Quote:原帖由+karinawong1031+於+14-11-05+

原帖由 Mocheongcheong 於 14-11-05 發表
金麗係藍田區嘅名校之一,最多家長都帶小朋友去in,聽講程度幾高,小學派位幾好。不過我自己冇幫個囝報;自 ...
其實唔係睇ek都唔知有金麗,仲要話係名校添,我當去見識下啦,其實觀塘區有邊幾間算名校架呢

回覆:apple_love 的帖子

好似主要係派位好,區內幾間有名d小學(兩間李兆強,循道…)都鍾意收金麗d學生,及佢d課程比較谷,依家好多家長都想贏在起跑線,咁米漸漸成為區內名幼囉。

回覆:觀塘K interview 討論區

本來都有諗住,因為都幾近,不過話左比c6聽金麗係谷既,佢話唔好報,費時攪到大人同小朋友都辛苦

引用:Quote:原帖由+Mocheongcheong+於+14-11-05+

原帖由 apple_love 於 14-11-05 發表
其實唔係睇ek都唔知有金麗,仲要話係名校添,我當去見識下啦,其實觀塘區有邊幾間算名校架呢

...
我聽得最多係啓思,迦南,靈糧,思郎同金麗,跟住就平田救世軍

引用:本來都有諗住,因為都幾近,不過話左比c6聽

原帖由 ppcandybb 於 14-11-05 發表
本來都有諗住,因為都幾近,不過話左比c6聽金麗係谷既,佢話唔好報,費時攪到大人同小朋友都辛苦 ...
我都係因為怕谷,費事入咗讀唔到又要幫個囝再搵

引用:Quote:原帖由+piggymonkey+於+14-11-05+發

原帖由 ha0930 於 14-11-05 發表
果日校長講如果只選上午班,就 50 個收一個,如果上下午都選,就大約 10 個收一個,呢個數據係指所有申請者 ...
其實收生比例嘅準則係官方語言,小朋友面試時表現好學校一定俾機會嘅,冇分大B定細B

引用:me+too...+my+son+got+fever+n+called+to+a

原帖由 lwy_brenda 於 14-11-05 發表
me too... my son got fever n called to ask whether extend interview. She said no and ask me to apply ...
in晒其他學校先,如果不幸全軍覆沒,十二月報平田救世軍嘅K1都未遲

引用:你in+邊間? +

原帖由 lwy_brenda 於 14-11-05 發表
你in 邊間?
我星期六in信義會靈安,不過呢間學校好似冇咩人報,上網睇唔到咩資料,只知要行6層樓梯好甘

Mocheongcheong 發表於 14-11-5 18:57
金麗係藍田區嘅名校之一,最多家長都帶小朋友去in,聽講程度幾高,小學派位幾好。不過我自己冇幫個囝報;自 ...
交錢嗰日,睇咗學校簡介既powerpoint, 我老公俾校長宏壯既旁述嚇親……所以唔多鍾意 :p

引用:Quote:Mocheongcheong+發表於+14-11-5+18:5

原帖由 karinawong1031 於 14-11-06 發表
交錢嗰日,睇咗學校簡介既powerpoint, 我老公俾校長宏壯既旁述嚇親……所以唔多鍾意 :p
...

引用:Quote:Mocheongcheong+發表於+14-11-5+18:5

原帖由 karinawong1031 於 14-11-06 發表
...
冇計啦,佢唔咁講就唔似名校嘅風格

回覆:karinawong1031 的帖子

我地都係有部份咁既原因(校長……)唔想讀,其實我有上綱登記,但就無去比錢,諗清楚都係唔讀所以慳返,好似話上年未開始上綱登記報名,要排長龍攞表

‹ 上一主題|下一主題