用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍灣聖若翰天主教小學 我仔出年會報小學,20分可以自行入到聖約翰呢? ...
go

我仔出年會報小學,20分可以自行入到聖約翰呢? [複製鏈接]

我仔出年會用20分自行考聖約翰,係咪穩陣入到呢?

0    0    0    0

回覆:honok2010 的帖子

唔係嫁,我個仔今日放磅,我係舊生,加首名子女,有20分都入唔到,而家都唔知點算好,好頭痛,等抽籤又未必會選返呢間學校,好多嘢都要重新再諗過

引用:唔係嫁,我個仔今日放磅,我係舊生,加首名

原帖由 fay214 於 14-11-24 發表
唔係嫁,我個仔今日放磅,我係舊生,加首名子女,有20分都入唔到,而家都唔知點算好,好頭痛,等抽籤又未必 ...
今年20分都入唔到?

回覆:aphek 的帖子

係呀!😢😢😢

引用:係呀!😢😢😢 +

原帖由 fay214 於 14-11-25 發表
係呀!😢😢😢
真係估唔到今年情況噤差。我pm左你呀,你check pm啦,祝你好運!

引用:唔係嫁,我個仔今日放磅,我係舊生,加首名

原帖由 fay214 於 14-11-24 發表
唔係嫁,我個仔今日放磅,我係舊生,加首名子女,有20分都入唔到,而家都唔知點算好,好頭痛,等抽籤又未必 ...
多口問句,你以前係上午校的?

回覆:aphek 的帖子

係呀,我以前係上午校嫁

回覆:我仔出年會報小學,20分可以自行入到聖約翰呢?

下,20分都入吾到,真係好多人揀呢間學校,咁点算?

而家頭都痛埋呀!因我本身住48校網的,但其實46校網無咩學校可選,咁不如留返係48校網好d,但如果甲一乙一都係選48校網的學校,如果萬一統一派位又派不到適合的,到時叩門又要搵返聖若翰又好似欠缺誠意喎,而家都唔知點算好!

叩門機會大吾大?你係咪1-1-1揀圣約翰

update返先,今日學校打黎說有人沒去注册,很感恩!原來我仔仔剛巧是後備生的第一位,明天我要一早去注册了!太開心!太興奮了!而且打來的老師竟然就是以前教過我的老師,由她告訴我這個消息,真是有說不出的感受!相信這一天我永遠都不會忘記!

真的登你開心,希望我仔仔也可以同你一样咁幸運

引用:update返先,今日學校打黎說有人沒去注册,

原帖由 fay214 於 14-11-27 發表
update返先,今日學校打黎說有人沒去注册,很感恩!原來我仔仔剛巧是後備生的第一位,明天我要一早去注册了 ...
想問你係米1-1-1放圣約翰?

首先祝你都好運!😊

我未去到1-1-1,而家只係第一輪的1,我係不可能1-1-1的,因為我是住48校網的,所以如果自行唔收,我好大可能係要叩門先有機入到,但入到機會又會好微。

引用:首先祝你都好運!😊 我未去到1-1-1

原帖由 fay214 於 14-11-29 發表
首先祝你都好運!😊

我未去到1-1-1,而家只係第一輪的1,我係不可能1-1-1的,因為我是住48校網的, ...
其實我也無可能111,我是住95.將軍O校網,只有爸爸舊校生个5分,共20分,見到你今年自行20分也落空,其實我是否应搬屋可111才可以令叩門机会率提高?

还有个弟弟跟住入小学……

但46校網好少學校呀

fay214 發表於 14-11-29 00:54

首先祝你都好運!😊

我未去到1-1-1,而家只係第一輪的1,我係不可能1-1-1的,因為我是住48校網的, ...

其實在48校網是可以對46校網的學校做到三條一的,因為46校網的學校有
借位去到48校網。

誰人受痛苦被懸掛在木頭  至高的愛盡見於刺穿的手

回覆 奥脫福 的帖子

我黎緊都係而个例子16/17年,有2O分会報46網A校,但住48網,又知A校会借位比48網,咁係未3條111?,雖然都知只借十零个,希望第一輪廿分入到,if not大抽獎机会好微

我是首名子女加宗教分,廿分自行入讀的

‹ 上一主題|下一主題