用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 MORI LISA INTERNATIONAL KINDERGARTEN Mori Lisa 柴灣區-英普幼稚園-2歲班-3千尾左右 ...
樓主: Skywallker
go

Mori Lisa 柴灣區-英普幼稚園-2歲班-3千尾左右 [複製鏈接]

引用:+本帖最後由+Skywallker+於+15-1-4+13:47+

原帖由 Skywallker 於 15-01-04 發表

回覆 心急媽媽xxx 的帖子
咁恭喜你啦,暫時唔考慮冇乜track record同冇聽過身邊識嘅人親身意見。

恭喜我就不用啦!依家只係讀PN班唔係入大學!反而要多謝你就真!感覺到閣下是好有heart之人,好care身邊嘅人,依家做家長真是好大壓力,小朋友讀PN班1歲幾人仔已經要in10幾間幼稚園,若加埋撞期,小朋友真是好辛苦,港島區有PN幼稚園又唔係咁多,你揀人,人地都揀你!特別是出名及所謂有track record個D! 其實今時今曰好多家對自己小朋友升學都是經過悉心考慮!如親身體驗,上吓佢地嘅playgroup,聽吓依家讀緊K1家長嘅意見(身邊嘅人)才決定!

另見到閣下開咗Post問咗邊個幼稚園排行榜較可信,咁啱以上post所提及嘅趙sir在課堂裏曾提及過佢對依D所謂排名榜嘅睇法好值得share,佢話作為一位資深嘅教育工作者,對依D排行榜好有保留,第一,若單單以升小情况去衡量一間幼稚園排名,這些排行榜嘅負責人,怎樣知道所有幼稚園派位情況?唔係間間都有公佈,第二是否每一位家長都會講比學校知佢自己入咗邊間,轉咗有沒有update比學校知?另若小朋是經自行收生及統一派位入到大家公應為嘅名小(官立/準校),咁同佢讀緊個間幼稚園有什麼關係?計唔計入佢嘅ranking裏面?若入私小或直資,都唔知道升中情况如何?因絕大多數都冇公佈,若是1條龍直升,這類學校只有小數願意供開學生完整公開試成績嘅數句!有興趣可以去Facebook:趙sir之友睇吓,佢跟依D track record幫依1類學校做咗ranking,我覺得咁樣做比較客觀及有說服力!

祝妳小朋友都可以讀到妳心宜嘅學校!都係個句做人父母真係唔容易!

引用:2歲班:4,800+x+12+(包雜费)+K1+to+K3++上午

原帖由 Skywallker 於 14-10-30 發表
2歲班:4,800 x 12 (包雜费)

K1 to K3  上午 5,000 x 12 (包雜费)
請問2歳班4800係上午/下午?

引用:+本帖最後由+Skywallker+於+15-1-5+14:05+

原帖由 Skywallker 於 15-01-05 發表

你B讀緊n班係唔係冇功課架?因為對呢間學校有興趣,所以想知多d,唔該哂你

muimui1108 發表於 15-2-12 14:24
你B讀緊n班係唔係冇功課架?因為對呢間學校有興趣,所以想知多d,唔該哂你

...

兩歲班上下午都是$4,800(全包、冇書簿費及雜費, 10個人1班雙班主任制, 校長話會着重自理能力, 有興趣可以打電話問吓! 因今年9月入學好似full晒啦!

另我小朋只是上緊佢地playgroup, 有冇功課答唔到妳, 不過7/3學校有家長及校長茶聚, 會討論學校課程内容, 妳試吓可唔可以參加! 我都會去!!

回覆 Skywallker 的帖子

昨天復活節party校長話現正同政府申請2歲班學費由4,800減到3千尾左右,上下午仲有幾個位

回覆:Mori Lisa 柴灣區-英普幼稚園-2歲班-3千尾左右

Hi....我小朋友都黎緊會係呢度返PN呀...多多指教!

小蛇 發表於 15-4-16 17:17
好呀!5月1日會唔會去開放日?

引用:Hi....我小朋友都黎緊會係呢度返PN呀...多

原帖由 小蛇 於 15-04-16 發表
你返上午定下午呀?係唔係4800?俾10期定12期架?

引用:Quote:小蛇+發表於+15-4-16+17:17+Hi....我

原帖由 Skywallker 於 15-04-17 發表
好呀!5月1日會唔會去開放日?
我會去開放日玩呀試堂要40元

引用:Quote:原帖由+小蛇+於+15-04-16+發表Hi....

原帖由 muimui1108 於 15-04-18 發表
你返上午定下午呀?係唔係4800?俾10期定12期架?
應該係3800x12 期呀....

引用:Quote:原帖由+muimui1108+於+15-04-18+發表

原帖由 小蛇 於 15-04-18 發表
應該係3800x12 期呀....
Thx

今日上playgroup校長confirm:

上午:3,800 x 12 months
下午:3,500 x 12 months

引用:+本帖最後由+Skywallker+於+15-4-18+18:58+

原帖由 Skywallker 於 15-04-18 發表

今日上playgroup校長confirm:
咁K1-K3係咪冇變?上午5000,下午3500?另外你覺得小朋友讀英普幼稚園到時可以適應到小一升學嗎?

我就係為了要適應小一所以心儀英普幼稚園, 因為大部分小學都係普教中。

校長話上午班同教育局申請緊減費,等緊批!下午就冇減價空間,因要收支平衡! 依家好多幼稚都是用英普教學,另好多小學都係普教中,你上網睇吓幾乎間間小學都會公報自己學生在什麽普通話比賽得過什麽獎,唔早d學,過咗黄金期,想追就會辛苦d!依家d小朋友咁醒,難唔到佢地!不過係我個人意見!

回覆:Skywallker 的帖子

請問仲有冇位?今年九月pn班,tks

應該仲有位,打電話問吓校長啦!

小蛇 發表於 15-4-16 17:17
上午定下午班呀?

引用:Quote:小蛇+發表於+15-4-16+17:17+Hi....我

原帖由 Skywallker 於 15-04-21 發表
上午定下午班呀?
上午班呀!你呢?

‹ 上一主題|下一主題