用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 公開考試 校際朗誦節今日出左時間表了
樓主: silvia_ng
go

校際朗誦節今日出左時間表了   [複製鏈接]

回覆:校際朗誦節今日出左時間表了

請問比賽時間為「下午2時」既話,一般應該大約幾點先可以攞分紙架?唔該!

回覆 silvia_ng 的帖子

Congrats! 阿女星期六比完英詩,她覺得有些不足,但好彩評判buy, 拎多支旗! 不過無得開心慶祝,因當晚即趕功溫書,考埋明天大家都放監!開心過聖誕

hktwun  恭喜!! 亞女之前prose readin   發表於 14-12-13 00:56
silvia_ng    發表於 14-12-12 09:54
禁止在戶名,頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業/個人/團體 廣告或宣傳推介成份之字句/圖片/超連結

引用:請問比賽時間為「下午2時」既話,一般應該

原帖由 ILoveCinderella 於 14-12-11 發表
請問比賽時間為「下午2時」既話,一般應該大約幾點先可以攞分紙架?唔該!

...
5點左右,不過要睇下比賽進度,我上星期攞埋成績差不多5點半先走得

ILoveCinderella  Thanks!  發表於 14-12-16 13:58
YY Mom :-D

請問男仔英詩獨誦季軍得83分,係咪算低分?

回覆 Saracl 的帖子

每個評判比分手鬆手緊都唔同, 不能用分數去評高低! 有名次已證明是得到評判認同!
禁止在戶名,頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業/個人/團體 廣告或宣傳推介成份之字句/圖片/超連結

回覆 Crabtree 的帖子

謝謝你回覆! 希望下年有進步! 請多多指教^^

引用:回覆+silvia_ng+的帖子 Congrats!+阿女星

原帖由 Crabtree 於 14-12-11 發表

Congrats! 阿女星期六比完英詩,她覺得有些不足,但好彩評判buy, 拎多支旗! 不過 ...
恭喜!👏👏
我個仔拎了兩個季軍
與𣄃無緣😑

本來吾想講,但鬱係個心唔舒服。

我女之前拿了個亞軍,諗住尋日有機會再下一城,吾知係咪返左半日學累,定係凍,佢比賽時無厘神氣,中間仲突然停左一秒,係咁多次練習時未試過的....
咁當然無獎,真係吾開心

Jane1983 發表於 14-12-18 09:19

我女之前拿了個亞軍,諗住尋日有機會再下一城,吾知係咪返左半日學累,定 ...
可能佢腦海突然一片空白, 就好似我地會執筆忘字一樣。叫佢繼續加油, 出年黎過!

唯有係咁,真係冤,睇佢幾十次練習,從來無咁樣。
我自己亦小器,吾開心左成晚,真係大人、細路都要學習。

Jane1983 發表於 14-12-18 10:38

唯有係咁,真係冤,睇佢幾十次練習,從來無咁樣。
我仔從來冇贏過, 就算佢之前D比賽, 好多時都係只得79分, 80都攞唔到。到今年6年級, 終於"守得雲開", 呢幾年既學習總算有回報。而我做呀媽, 每年都會安慰佢, 鼓勵佢, 都真係一個學習黎架! (因為仲要呀妹係經常有獎, 佢就點都冇, 兩個都會自己比較呢!)

多謝你安慰,真係要好好學習,呢次都係一個好教訓。
千金難買少年窮,比小朋友輸吓,都可以成就更好的性格。

silvia_ng    發表於 14-12-18 14:42

冇玩普通話?

知唔知今次校際朗誦節幾時完?

引用:本來吾想講,但鬱係個心唔舒服。我女之前拿

原帖由 Jane1983 於 14-12-18 發表

我女之前拿了個亞軍,諗住尋日有機會再下一城,吾知係咪返左半日學累,定 ...
放開一點。囡囡已有一獎在手,已值得高興,再多一獎是錦上添花。朗誦比賽,從來只得幾人得獎;沒獎的只是沒獎,不像球賽中只有勝或負,負方的心情可糟透。

小朋友還小,有的是機會,下次再來。

Jane1983  謝謝鼓勵  發表於 14-12-18 17:26

All_is_well 發表於 14-12-18 13:13

冇玩普通話?
我地冇玩中文的,我估朗誦節12月應該完, 因緊接好似音樂節又開始了。

ic. thanks.
校際音樂節大家加油~

引用:回覆+silvia_ng+的帖子 ic.+thanks.校際音

原帖由 All_is_well 於 14-12-18 發表

ic. thanks.
我地冇學樂器架,所以唔會參加啦 你地加油啦!

你咪可以煩少樣囉!

有個賽後檢討 video,可以參考下!下年繼續努力!
Youtube: Speech Festival 2014 朗誦節賽後檢討

回覆:校際朗誦節今日出左時間表了

垃圾評分的比賽!無標準!只有主觀,無客觀!

‹ 上一主題|下一主題