用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Think 的評價
樓主: natpiglet
go

Think 的評價 [複製鏈接]

回覆:Think 的評價

我係LT think用家,囡囡依家讀緊UN。身邊相熟的家長都高度評價think喎。個人認為,間間學校都有D所謂好D同冇咁好嘅老師,其實又睇家長/小朋友㚒唔夾姐。我個囡非大女,又唔係特別乖嗰D,佢PN到依家都好鍾意返學。我冇乜要求,佢返得開心,就係學校/老師同佢的關係最好証明。記得PN佢由初初冇乜幾句,到放學唱歌,到成為八妹仔,講學校老師點,同學點,由著片片到戒片,學校功不可抹。你話老師教成點?我從家長角度梗會評價下啦,不過你見到佢不斷學習成長,愛返學,我已滿足了。作為一個在職媽媽,至少返學唔洗擔心。同埋,家長自己要adjust對學校期望囉!我諗佢真係賺$學校,同嗰D非牟利幼几園那種學校教育課念,方針略有不同,但至少你比左$,佢都交得算足。總之,我想話,我滿意啦。如果繼續讀,家長必須與學校一齊協助小朋友投入,家長本身也應多欣賞學校優點,咁大家都開心D!

引用:他是不是打手我不知道.我小朋友讀緊,+不喜

原帖由 mlbidbid 於 14-10-26 發表
他是不是打手我不知道.我小朋友讀緊, 不喜歡老師只指出小朋友缺點, 小小行為問題便叫家長带小朋友看醫生, ...
情況同我一樣

引用:真不明白為什麼有位家長不停唱衰think,+包

原帖由 natpiglet 於 14-10-25 發表
真不明白為什麼有位家長不停唱衰think, 包括幼兒園及幼稚園,真是好想知道think有什麼不好,而她所說是那一 ...
有時我覺得可能大家遇到ge老師唔同,唔係間間學校個個老師都咁好,可能遇到唔同老師會對間學校印象好唔同

‹ 上一主題|下一主題