用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 平田救世軍 vs 啟思邊間好?
樓主: ha0930
go

平田救世軍 vs 啟思邊間好? [複製鏈接]

回覆:ha0930 的帖子

上年二間都收了, 最后選了教世軍。做選擇前,自已去过睇佢地的小朋友上堂放学情况同学校環境, 啓思的硬件真系好好多, 夠新, 夠大。但他们的上堂情况就睇吾倒。當時睇过教世軍上課的情况, 感觉d学生很乖, 有紀律, 也很專心聽老师的講解, 很多同学都會做動作能回應老师的发問。
至于升学方面, 自選学位我就吾清楚, 大抽奖方面, 我就知教世軍一般都派得幾好, 上年仲系100%学生派獲头三志愿的小学。

回覆 melomame10 的帖子

我同你情況都係一樣、但啟思我係報n 班、啟思10:15救世軍11:30

引用:回覆+melomame10+的帖子 我同你情況都係一

原帖由 netbb 於 14-10-13 發表
回覆 melomame10 的帖子

我同你情況都係一樣、但啟思我係報n 班、啟思10:15救世軍11:30 ...
咦!救世軍N班唔係遲啲先in咩?

引用:上年二間都收了,+最后選了教世軍。做選擇前

原帖由 antheny 於 14-10-12 發表
上年二間都收了, 最后選了教世軍。做選擇前,自已去过睇佢地的小朋友上堂放学情况同学校環境, 啓思的硬件真 ...
大抽獎是好彩運氣,與學校冇關架。反而考直資私小和扣門就會睇邊間幼稚園。不過救世軍學校真係好好!

sundae525  大抽獎同學校派位係無關   發表於 14-10-14 13:00
sundae525  大抽獎同學校派位係無關   發表於 14-10-14 13:00
sundae525   我剛剛都想話大抽獎關派   發表於 14-10-14 12:59

回覆 Mocheongcheong 的帖子

救世軍係k

回覆:Mocheongcheong 的帖子

我囡囡係讀n班再直升上去。所以k1考咩唔太清楚。但我想話呢間學校無指定收大b..我囡囡6月出世。佢身辺都有唔同月份既同學仔。

引用:in過啟思同救世軍,最終選擇救世軍而証實我

原帖由 chk1128 於 14-10-11 發表
in過啟思同救世軍,最終選擇救世軍而証實我無選錯。學校雖然不大,但老師真係好有愛心課程又不會太淺。女兒 ...
請問救世軍是否有每星期也有普通話及英文班?

回覆:平田救世軍 vs 啟思邊間好?

我女收到k1 am offer, 我都想知佢k1課程有無net 同普通話?一星期大約有幾多堂? thank you

引用:我女收到k1+am+offer,+我都想知佢k1課程有

原帖由 sukilau72 於 14-11-15 發表
我女收到k1 am offer, 我都想知佢k1課程有無net 同普通話?一星期大約有幾多堂? thank you

...
好似冇,不過有好多專題習作要家長同小朋友一齊做

引用:Quote:原帖由+chk1128+於+14-10-11+發表in

原帖由 melomame10 於 14-11-15 發表
請問救世軍是否有每星期也有普通話及英文班?
我諗冇,上次面試校長講佢哋學校唔係着重呢方面

引用:Quote:原帖由+melomame10+於+14-11-15+發表

原帖由 Mocheongcheong 於 14-11-15 發表
我諗冇,上次面試校長講佢哋學校唔係着重呢方面
問左,有國語堂及英文堂

引用:我囡囡係讀n班再直升上去。所以k1考咩唔太

原帖由 chk1128 於 14-10-22 發表
我囡囡係讀n班再直升上去。所以k1考咩唔太清楚。但我想話呢間學校無指定收大b..我囡囡6月出世。佢身辺都有 ...
請問學校是否很好、老師有愛心呢?
另k1普通話班教得好嗎?
英文班是否外藉教?擔心中⋯求賜教

我都想知道平田救世軍的評語。

想知平田救世軍同路德會陳蒙恩點簡好?

回覆:sukilau72 的帖子

一星期有3堂英文2堂普通話。

引用:Quote:原帖由+chk1128+於+14-10-22+發表我

原帖由 melomame10 於 14-11-16 發表
請問學校是否很好、老師有愛心呢?
另k1普通話班教得好嗎?
英文班是否外藉教?擔心中⋯求賜教
老師資深又有愛心。英文是外藉老師教。

引用:Quote:原帖由+melomame10+於+14-11-16+發表

原帖由 chk1128 於 14-11-19 發表
老師資深又有愛心。英文是外藉老師教。
咁就好了

各位好, 我是新加入的媽媽, 希望各位可以給我點意見...

上星期收到信 - 平田救世軍收左我囡囡出年 K1 下午班, 好多人都話救世軍好難入, 但面試時我又唔覺有咩特別難, 都係做啲好簡單既野, 感覺好似好兒戲咁, 所以仲 1516 讀唔讀好, 大家對呢間幼稚園有咩評價, 希望可以得到你們的寶貴意見, 謝謝!

引用:各位好,+我是新加入的媽媽,+希望各位可以給

原帖由 Toby0913 於 14-11-20 發表
各位好, 我是新加入的媽媽, 希望各位可以給我點意見...

上星期收到信 - 平田救世軍收左我囡囡出年 K1 下午 ...
救世軍唔係間間都難入。只係部份的難入。平田救世軍唔係屬於難入個間。佢只係因為救世軍多人入效應先令到間間救世軍都咁受歡迎。

不過,我都係因為咁而留意救世軍。而我小朋友亦又n班升至k1。佢學懂自理,老師有愛心,我很喜歡。雖然他學術上不算深,但品德上就發展得很好。希望以上資料可幫到大家。

chk1128 發表於 14-11-20 10:46
救世軍唔係間間都難入。只係部份的難入。平田救世軍唔係屬於難入個間。佢只係因為救世軍多人入效應先令到間 ...
謝謝你寶貴意見
‹ 上一主題|下一主題