用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 有冇人知馬鞍山雅濤居間JEI去左邊?
go

有冇人知馬鞍山雅濤居間JEI去左邊?

前排想幫姪仔報
但行入去見到成間唔見左, 行左成個商場都搵唔到,
但見到樓上有間叫Fun Pro既教育中心有張咁既通告,
有冇人知咩事?

我都想知呀! 我今日經過見到有人派傳單, 話樓上新開左另一間JEI喎...

回覆:freakinpig 的帖子

係咪呢張呀? 我今日都拎左

我前兩日上去問左喇,原來林老師個間JEI佢地9月尾已經搬走左,呢間JEI係全新,同佢地冇關係,成個馬鞍山得呢間

我前兩日帶左囡囡上去做左數學評估,佢地老師都幾好,我個女又鐘意,我打算試兩個月睇下點先

咁等我都帶我個姪仔上去先,佢數學好屎呀

下 係咩?
我就唔信人地無牌都敢開大個門口做生意喇
你就咁放個網出黎就話人地無牌 有咩居心先?

回覆:Kuen1225 的帖子

我打左上去JEI總公司問啦 人地話如果Fun Pro冇牌都唔會比佢教囉 尋日行街仲收到呢張通告tim

回覆 Kuen1225 的帖子

呢d野我都聽過幾次啦 係之前樓下個間JEI個老闆話佢地冇呢個牌又冇個個牌呀嘛總之我個囡而家係個度學得幾好 我就唔信呢d野喇

我其實對 JEI 好少認知, 反而我對 Eye Level 興趣大少少, 0個邊都開左一間呀, 我唸住編好仔仔下學期個時間表去試下. 有幾個朋友都0係 Eye Level 讀數學, 好似幾好咁.....

點解咁得意, 有一間接左, 有人開第2間, 咁其實仲同唔同? 咁樣搞, 得唔得架?

聽聞第一間做生意手法有問題,JEI總公司搵左第二間有經驗既取代....第一間收學費一收收6個月,仲要逼人做埋自動轉賑.....

我問過個老師,唔係執笠喎,佢地在鯉景灣同馬鞍山都做緊,大埔個間係黎緊搬去科學園既逸瓏灣,你有冇收錯風呀?我見佢地用既老師都好PRO呀,應該唔會執掛!

回覆 Kuen1225 的帖子

其實你係咪家長黎架?點解好似句句中傷別人?張通告係人地出貼左出門口,你又點解話有傳乜乜乜?我兩個小朋友學得好`好同好開心,你如果別有居心,就唔好誤導其他家長啦!佢地趕走個老師係因為做唔到佢地要求,如果佢地只係要錢,就唔會對老師有要求啦!
我只係睇唔過眼,你講到佢地咁差,有咩實質証明呢?
希望你唔係D咩打手啦...唉!

回覆 freakinpig 的帖子

第一間的老闆叫Tommy, 現在開了另一家American Math English,我前段時間是那家機構的老師,現在離開了。家長們千萬別送自己的孩子去AME!那老闆表面上看起來挺好,其實人品極差。說是美國總部,多少分公司,都是編出來的故事,查一查就知道了。勞工處,法院,強積金管理局,甚至馬鞍山警署都有他們的案底。老師都不長期做,沒有老師期間,就是幾個兼職文書隨便教一下。Tommy 和Ms Lam基本就是靠騙家長,騙老師來牟利的,心思根本不在教育上。他們口才還挺好,還特別會裝,讓很多家長不知道內幕,上當受騙。什麼美國的方法,假的!請一個大學生家教都比他們教的認真,學到的東西都多。

醒目開學勳章 王國長老

溫馨提示: 會員如在文章中發表任何言論而被告誹謗,一切後果教育王國恕不負責,並保留刪除有關文章之權利,如教育王國因會員言論而需負上民事責任,將保留向會員作出追究之權利。

文責自負,所有留言,不代表親子王國立場。
主愛我
生活世上幸福多,樣樣豐富主愛我;
天父造人像首歌,開心音符天天播。
星為我伴奏,風跟我握手;
天地海合奏,都表明主的愛

回覆 淚淚天123 的帖子

我都覺得教得唔好,我小朋友唔想返同佢講會再上番,佢當時是接受我的理由。今日番去問佢幾時可以上堂,點知佢話啲書收曬,我叫佢退學費,佢話張單有寫冇得退!騙錢的,每次都換老師。tommy and 林小姐都係騙子,講到好好但唔係佢教!家長們千萬不要讀這間超垃圾!