用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 港大同學會小學 港同2nd interview
樓主: yushbaby123
go

港同2nd interview  

tantanmama 發表於 14-10-20 17:00
我女話開始時老師話一陣俾玩具佢地玩, 但最後冇俾到, 我估係俾佢地in完後"zip"時間用的.  ...
希望係啦~~佢話得佢好無聊企左係度...

回覆 tantanmama 的帖子

delete

醒目開學勳章 王國長老

回覆:港同2nd interview

面試埋今日,好快又有結果

醒目開學勳章 王國長老

小一入學面試第二階段已全部完成
2015-2016年度小一入學面試第二階段已全部完成;面試結果將於2014年10月28日於本校網頁:www.hkugaps.edu.hk 公佈。第三階段面試將於2014年10月31日開始,獲選的400位學生將接獲書面通知第三階段面試日期及時間,如家長於10月30日前仍未接獲面試通知書,家長可登入本校網頁列印該通知書。

引用:2014-10-22小一入學面試第二階段已全部完成

原帖由 Charlotte_mom 於 14-10-22 發表

小一入學面試第二階段已全部完成
心灰,2nd in答錯不小,預左冇啦。

FortuneBB 發表於 14-10-22 15:03
心灰,2nd in答錯不小,預左冇啦。

你點知佢答錯不少? 我女話只係畫畫, 攞積木同睇魔術, 唔洗答問題, 睇黎佢又係冇開金口了

如果2nd IN 全部完結, 有冇家長可以分享下今年考左咩, 等來年想考港小的家長可以參考一下.

謝謝!

回覆 Charlotte_mom 的帖子

sorry 呀,我記錯左20號係last 2nd in interview day .個post delete 了

等完全完結先講,待明天或今晚,

manmanchubb 發表於 14-10-22 15:44
等完全完結先講,待明天或今晚,
港同網頁有寫:

2015-2016年度小一入學面試第二階段已全部完成

回覆:港同2nd interview

我囝係今日最後個組。。。
佢只係話老師叫畫動物,有用問英文,普通話問問題!!!問乜佢話唔記得

引用:Quote:FortuneBB+發表於+14-10-22+15:03+心

原帖由 tantanmama 於 14-10-22 發表
你點知佢答錯不少? 我女話只係畫畫, 攞積木同睇魔術, 唔洗答問題, 睇黎佢又係冇開金口了 ...
要計数/数数。佢个組个个小朋友答對,只有佢錯左。因阿囡話副校即場說出正確答案。
另繪图,佢知畫錯了,但當刻懶得改,衰埋

回覆 FortuneBB 的帖子

未必呀,唔好灰心住

tantanmama 發表於 14-10-22 15:56
港同網頁有寫:

2015-2016年度小一入學面試第二階段已全部完成

thanks阿囝個組就先簡單自我介紹,介紹埋書名,> 睇魔術,魔術前後公仔擺設既分別
> 聽廣播以畫畫並作答問題2條,先英後普各一段,口問個人問題可答可畫(呢張畫可以帶走),
> 校長問情境問題2 條,要畫出黎包括某場境無既野(呢條講明唔准出聲),
   另一條係畫出某地方係點既樣(呢張紙唔可以帶走)
> 玩積木,matching 番一樣代表letter 的積木,要幾個迫埋一齊搵.
> 玩玩具

引用:+本帖最後由+manmanchubb+於+14-10-22+20:5

原帖由 manmanchubb 於 14-10-22 發表
乜原來考左咁多。必輸冇疑

唔一定卦,我仔話校長睇實玩玩具睇左好耐,
好多學校好著重群體活動呢part ,係顯示個人品格環節,
加上往年港同累積分數,跟本估唔到同唔好顧慮太多,
我仔都做唔到某part ,都無辦法,反正已過去,平常心…

我女話校長問有乜野係粉紅色?逐個答
我心唸,條問題咁簡單????????????????

我個堅持話淨係得一張畫紙要畫2條問題。同埋話有故事咭要排敘。都唔知真定假

王國會長

FortuneBB 發表於 14-10-22 17:47
要計数/数数。佢个組个个小朋友答對,只有佢錯左。因阿囡話副校即場說出正確答案。
另繪图,佢知畫錯了,但 ...
又唔駛咁担心住, 乜都識就唔駛入港同啦

引用:Quote:FortuneBB+發表於+14-10-22+17:47+要

原帖由 瑩瑩老豆 於 14-10-23 發表
又唔駛咁担心住, 乜都識就唔駛入港同啦
多謝你安慰!其實預左冇个心会舒服d。