用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 11網英二 vs 12網華仁
樓主: twllc
go

11網英二 vs 12網華仁

回覆:11網英二 vs 12網華仁

唔好靠網上資料,自己去睇吓,感受吓。好似天總,網上話係local international school, 但我睇過,根本係2回事!!同埋升中係一個大問題!

回覆 chingcging 的帖子

本身約左去,但撞了interview,去唔到...

其實樓主係未因我地個年代小學教書個種呆板嚇怕而喜歡E加所講的小班同活動教育但又脫離唔到名校的吸引?

引用:其實樓主係未因我地個年代小學教書個種呆板

原帖由 superdaddy888 於 14-09-23 發表
其實樓主係未因我地個年代小學教書個種呆板嚇怕而喜歡E加所講的小班同活動教育但又脫離唔到名校的吸引?

...
估計係

我支持揀英二,參觀過學校覺得學校好好,老師很有心,最buy是小班教學,老師認得哂學生,感覺很溫馨,功課(對我來說)都有d深,但教得幾活潑,top notch的學生升中都不錯,有仔有女的話是個好選擇。

引用:其實樓主係未因我地個年代小學教書個種呆板

原帖由 superdaddy888 於 14-09-23 發表

...
正是我想的。又要小學唔谷,又要QC....